Barcelona je po remiju na madridskem derbiju v španskem prvenstvu skočila na drugo mesto, za Realom zaostaja le točko, v ligi prvakov pa je na pragu četrtfinala. Katalonci so se že uvrstili tudi v finale španskega pokala, kjer jih aprila čaka obračun z Realom, kar pomeni, da so na dobri poti, da se v vseh treh tekmovanjih potegujejo za lovoriko. Eden pomembnejših mož v moštvu Gerarda Martina Cesc Fabregas je v pogovoru za klubsko televizijo dejal, da se počuti močnejšega kot kdajkoli prej, ob tem pa je prepričan, da s soigralci ne zaostajajo veliko za največjimi tekmeci v Španiji in Evropi.

»Našo igro moramo popraviti in dvigniti na višji nivo, a še vedno je vse v naših rokah. Pred nami je še 19 tekem v prvenstvu, španskem pokalu in ligi prvakov. Če zmagamo vse te tekme, bo sezona odlična. A moramo zavihati rokave in pokazati, da smo v Španiji najbolj lačni naslova prvakov. Jasno je, da če bomo zmagali na preostalih 19 tekmah, bomo veliki zmagovalci, zato moramo vsako od teh tekem dojemati kot finale. Verjamem, da bomo v vseh tekmovanjih do konca v igri za zmago,« pravi Fabregas, ki je v letošnji sezoni za Barcelono na 40 tekmah dosegel 13 golov.

Španski reprezentant pravi, da se trenutno odlično počuti tako fizično kot psihično, trenerju Martinu pa je hvaležen za izkazano zaupanje. »Počutim se dobro, v tej sezoni pa sem fizično in mentalno močnejši kot kdajkoli prej. Čutim, da sem pomemben član moštva in to dviguje mojo samozavest. Hvaležen sem Martinu, da mi toliko zaupa. Vedno poskušam dati vse od sebe, bolje kot v prejšnjih sezonah pa tudi poznam in razumem svoje soigralce,« je povedal Fabregas.