"Pri NK Olimpija Ljubljana smo bili zelo veseli obiska na včerajšnjem derbiju, predvsem na osrednji tribuni stadiona Stožice, kar nas navdaja z optimizmom za naprej in kaže, kako priljubljen je nogomet v Ljubljani in kako radi imajo ljudje Olimpijo. Zato bomo v Olimpiji storili vse, da takšnim ljubiteljem nogometa v prihodnje omogočimo tekme brez izgredov, kjer bodo lahko v uživali v nogometnem spektaklu, kot so v prvi četrtini nedeljske tekme, dokler je v Stožicah zmagoval nogomet," so zapisali iz vodstva zmajev.

"Klub obsoja in se strogo distancira od vseh izgredov, nasilništva in rasističnih vzklikov, ki smo jim bili priča in ne sodijo na športe prireditve. Zato smo v okviru ničelne tolerance do omenjenih neprimernosti pripravljeni na popolno sodelovanje z vsemi deležniki naše družbe, ki lahko pripomorejo k vrnitvi pravega navijaštva na tribune stoženskega stadiona," so še zapisali pri Olimpiji.

Poziv varnostnim službam, policiji in NZS, da skupaj najdejo rešitev

Ob tem apelirajo na Nogometno zvezo Slovenije (NZS) kot organizatorico tekmovanja ter na varnostne službe in tudi policijo, da skupaj napnejo vse moči in takšnemu vedenju naredijo konec. Le tako bodo ponovno nogomet približali ljubiteljem in navijačem svojega kluba, menijo pri zmajih.

"Ne glede nato, da sta za varnost na tekmi odgovorni varnostna služba in policija, ki varovanje izvajata v skladu z varnostnim načrtom, menimo, da moramo to vprašanje rešiti skupaj in izkoristiti vse možnosti za zaščito slovenskega nogometa. Po sestanku s predstavniki NZS ter po prejeti disciplinski kazni se bomo v klubu odločili o nadaljnjih korakih pri reševanju nastalega problema," so še zapisali Ljubljančani v sporočilu za javnost.