Grki so zaradi zmage z 2:0 že na pragu napredovanja. Njihova igra je bila čvrsta in borbena, United pa si je v vsej tekmi šele v predzadnji minuti priigral prvi strel v okvir nasprotnikovega gola. Moyes je prvič v sezoni priznal kapitulacijo in popolno nemoč svojega moštva. »To je bila naša najslabša predstava v evropskem tekmovanju. Ničesar si nismo zaslužili. Tako slabega Uniteda nisem pričakoval, za poraz pa sprejemam vso odgovornost,« je z resnim glasom začel pripovedovati na tiskovni konferenci po tekmi. Škotski trener pravi, da kljub poraznemu večeru v Grčiji upa na sanjsko vrnitev na Old Traffordu, ki je že »ponudil številne čarobne trenutke«. Če bo Moyesu uspel veliki met in bo Manchester zasukal izid, bo postal veliki zmagovalec. V nasprotnem primeru ni izključen njegov predčasni odhod iz Anglije.

Liga prvakov je v tej sezoni še zadnja rešilna bilka za Manchester, potem ko je klub izpadel iz obeh pokalnih tekmovanj, v prvenstvu pa zaostanek za vodilnim Chelseajem znaša ogromnih petnajst točk, zato so se rdeči vragi že poslovili od ubranitve naslova. Poleg tega je Moyesov United v tej sezoni presegel že marsikateri neslavni rekord. Ne le, da je moštvo izgubilo smisel v igri, tu je le nekaj neverjetnih zdrsov proti povprečnim angleškim prvoligašem – United je na domačem igrišču prvič po letu 1972 izgubil proti Newcastlu, prvič po letu 1978 proti West Bromwichu, prvič po letu 1992 proti Evertonu, sploh prvič v zgodovini proti Swanseju, po trinajstih letih je celo prvič izgubil trikrat v nizu… Ni čudno, da David Moyes ob tovrstnih spodrsljajih postaja vse bolj nepriljubljen na tribunah Old Trafforda.

Otoški tisk že več mesecev opozarja na sporne taktične poteze trenerja angleških prvakov. Časopis Daily Mail je izračunal, koliko denarja bi Manchester United v naslednji sezoni lahko izgubil zaradi napačnega vodenja Davida Moyesa, če se klub ne bo uvrstil v prestižno ligo prvakov. Daily Mail ni pozabil dodati, da United v tako slabem položaju v domačem prvenstvu pred zaključkom sezone ni bil še nikoli. Za četrtim mestom, ki še prinaša možnost nastopa v ligi prvakov, ima enajst točk zaostanka, v zdajšnjem sistemu tekmovanja v premier ligi pa Manchester še nikdar ni bil slabši kot tretji. Ni nepomembno, da ima v svojih vrstah najbolje plačanega nogometaša na Otoku, saj Wayne Rooney na teden zasluži 300.000 funtov, kar pa je pljunek v morje v primerjavi s 56 milijoni funtov, ki bi se Unitedu izmuznili iz rok v primeru neuvrstitve v ligo prvakov v sezoni 2014/15.