Real je v popoldanskih urah gostil Elche in ga tudi brez kaznovanih Cristiana Ronalda in Luke Modrića pričakovano visoko premagal. Odpor gostov je bil premagan v 34. minuti, ko je zadel Asier Illarramendi, v drugem polčasu pa sta zmago kraljevega kluba z goloma potrdila še Gareth Bale in Isco.

Barcelona petič zapored brez zmage v Sociedadu

Zvečer je nato na sceno stopila še Barcelona, ki je morala na težko gostovanje v Sociedad, kjer na zadnjih štirih tekmah ni zmagala. In tudi v peto se Kataloncem ni izšlo po željah, saj so doživeli poraz, po katerem so morali prvo mesto na lestvici prepustiti rivalom iz prestolnice.

Da se tekma ne bo razpletla po okusu Barcelone, je nakazal že avtogol Alexa Songa v 32. minuti. Lionel Messi je sicer le štiri minute kasneje poskrbel za izenačenje in mnogi so pričakovali, da bo v nadaljevanju sledil dokončen preobrat gostov, a Katalonci so z novo bledo predstavo celo izgubili. V 54. minuti je zadel vroči nogometaš Real Sociedada Antoine Griezmann, kar je bil že 15. prvenstveni zadetek za 22-letnega Francoza, Griezmann pa je nato pet minut kasneje še asistiral za gol Davida Zurutuze, ki je pokopal upe Barce na kakšno točko.

Če so Katalonci med tednom v gosteh nadigrali Machester City in spomnili na stare dobre čase, ko so z veliko posestjo žoge in številnimi kratkimi podajami povsem onesposobili nasprotnika, tokrat niso blesteli. Trener Gerardo Martino, ki je moral med polčasoma na tribuno, ker je pomočnika trenerja Sociedada zmerjal z idiotom, je odgovornost za poraz prevzel nase.

Nisem nas dovolj dobro pripravil na to tekmo, Real Sociedad pa je zmagal zasluženo, saj je bil boljša ekipa na igrišču. Sedaj se moramo pobrati, do naslednje tekme pa imamo teden dni časa, da popravimo nekatere stvari v igri. Verjetno pa sem danes storil napako, da nisem menjav opravil še pri izidu 1:1,“ je po tekmi dejal Martino.