Valcke se je te dni odpravil na turnejo h gostiteljici mundiala, kjer je opravil pregled nekaterih prizorišč. Francoz pa se pri tem ni povsem držal vnaprej začrtane poti, saj je namesto Manausa raje obiskal Curtibo, prizorišče, kjer so z gradbenimi deli v močnem zaostanku.

»Braziliji ne preostane drugega, kot da je pripravljena. Leta 2007 ste zaprosili svet za podporo pri organizaciji svetovnega prvenstva leta 2014, sedaj morate dobrodošlico izkazati 31 ekipam z vsega sveta, na tisoče navijačem in sedem tisoč novinarjem. Tudi zato moramo sodelovati,« je gostitelje opomnil Valcke.

Brazilski organizatorji imajo sicer največ preglavic prav z zamudami pri izgradnji in prenovi stadionov. Med njimi je tudi objekt v Sao Paulu, ki je bil poškodovan novembra lani, potem ko se je nanj zrušil žerjav, pri tem pa sta umrla dva delavca. »Na nek način v Sao Paulu čutijo še večji pritisk, ker bo tam odigrana uvodna tekma. Otvoritev mora biti uspešna, saj bo opazoval ves svet. Storili bomo vse , kar je v naši moči, da bo prva tekma uspešna,« je po poročanju BBC še povedal Valcke.