Vodstvo nogometnega velikana iz lombardijske prestolnice, katerega član je tudi slovenski reprezentant Valter Birsa, je v ponedeljek z mesta trenerja odpustilo trenerja Massimiliana Allegrija, 37-letni Seedorf, ki je bil do sedaj član brazilskega moštva Botafogo iz Ria de Janeira, pa naj bi v Milano prišel že jutri.

"Po 22 letih bom prenehal igrati. Zato je bila današnja noč dolga in težka. Zelo sem vesel tega, kar sem dosegel na svoji nogometni poti. Botafogo zapuščam v izboljšanem stanju, kot je bil pred mojim prihodom, predvsem ima moštvo bolj zmagovalno miselnost in boljši ekipni duh. Ponudbe Milana nisem mogel zavrniti, tega izziva pa se zelo veselim in v Italijo odhajam zelo motiviran," je dejal Seedorf, ki je bil rojen na Surainamu in doslej še ni bil trener.

Za Milan je igral na več kot 400 tekmah med letoma 2002 in 2012 ter z njim dvakrat slavil v evropski ligi prvakov in v italijanskem prvenstvu. Pred tem je igral za Ajax, Sampdorio, Real Madrid in Inter Milano, za nizozemsko reprezentanco pa je odigral 87 tekem. Bil je prvi nogometaš v zgodovini, ki je štirikrat osvojil ligo prvakov in prvi, ki mu je to uspelo s tremi različnimi klubi, z Ajaxom, Realom iz Madrida in Milanom.