Pokazali ste, da se lahko kosate tudi z moštvi, ki imajo zveneče igralce in bogatejši proračun.

Zavedati se moramo, da smo majhni, toda mi se osredotočamo na vsako tekmo posebej in skušamo dati maksimum. Na nekaterih tekmah nas mogoče malo podcenjujejo, na drugih pride do izraza kakovost tekmeca. Potrudili smo se, se borili 90 minut in bili nagrajeni. S trenerjem, ki je prinesel nov veter, se odlično razumemo in to se čuti tudi na igrišču.

Tekma je bila zahtevna, polna preobratov.

V Evropi igram že tri leta, nasproti so mi stali na papirju močnejši od Wigana, toda njihova agresivnost na sredini igrišča je bila v prvem polčasu nekaj, kar še nisem doživel. Videli smo, da igra naših kratkih podaj tokrat ne pride v poštev, poskušali smo z dolgimi žogami, njim pa pustili posest igre.

Kako bi opisali vaš gol, je bil posebno čustven?

Veste, ne zabijem veliko golov, zato mi vsak veliko pomeni. Spomnim se še tistega, ki sem ga pred tremi leti v pokalu zabil Zavrču. Več bom lahko povedal po prespani noči, se pa super počutim.

Pišete zgodovino, z evropskimi nastopi boste nadaljevali spomladi.

Pa saj smo mi tu zato, da pišemo zgodovino! Trudimo se, želimo, da je na nas ponosna tako Štajerska kot celotna Slovenija. Za sabo imamo že 35 tekem, zato se že veselim zasluženega počitka.

Je bil večer usojen? Rojstni dan kluba in zgodovinski preboj v Evropi.

Ne verjamem v usodo. Verjamem v trdo delo in to nas je danes nagradilo. Kar se tiče razpleta na drugi tekmi, smo vedeli, da je Rubin preresna ekipa, da bi igrali ležerno, kar so dokazali. Gre za prave profesionalce in nogometaše, ki zaslužijo milijone. Ničesar ne pustijo naključju. Tudi če Rubin ne bi zmagal, bi bila naša zmaga pomembna, konec koncev želimo izboljšati količnik za naslednje leto, kar prinaša lažje tekme v predkrogu.

Kdaj ste izvedeli za razplet tekme v Belgiji?

V 88. minuti, ko sem pogledal na semafor. Nato je sledila panika.

In kaj bi se zgodilo, če bi dobili gol? Rešil vas je vratar Handanović.

Zato pa imamo Jasmina na golu. Je naš pravi vodja. Vsem dvomljivcem je zaprl usta. Vesel sem zanj, je super dečko in super golman. Tokrat nas je on rešil.

Nam lahko zaupate, kaj se je dogajalo v slačilnici?

Kar se zgodi v slačilnici, ostane v slačilnici.

Bo sledila zabava?

Zabava dolgo v noč? Imam dva otroka, moram spati!