V Phoenixu Dragič še naprej uspešno začenja v prvi peterki ekipe iz Arizone. Tokrat je proti Torontu dosegel 14 točk, pet skokov in dve asistenci. Najbolj razpoložen v domači ekipi je bil Morris Markieff, ki je dosegel kar 25 točk.

Pomembna vloga Dragiča

Markieff se je ob tem z izkazal tudi z odličnim količnikom zadetih metov 11:14: »Trenutno imam na tekmah res izreden občutek. Manj mečem za tri točke kot v preteklosti, zdaj skušam priti bližje košu.« Pomembno vlogo je tokrat spet odigral tudi Dragič. Toronto je še v drugem delu vodil za sedem točk, delni izid 9:0 in Dragičeva trojka pa so Phoenix pripeljali do vodstva 48:47, Morris pa je poskrbel za vodstvo 52:47.

V New Yorku je Udrih igral sedem minut, dosegel resda le dve točki, zato pa je v statistiko v kratkem času vpisal še en skok in tri asistence soigralcem. Prvi igralec New Yorka je bil z 20 točkami in 11 skoki Carmelo Anthony.

Bryant se v nedeljo vrača na parket

»Naveličal sem se izgubljati. Na teh dveh tekmah še nismo pokazali vsega, to bo še prišlo, a zadovoljni moramo biti tudi s tema zmaga,« je po tekmi povedal Anthony. Slednji je bil seveda izrazito zadovoljen z učinkom v drugem delu, ki ga je New York dobil kar z 62:29. New York, v ponedeljek še zadnja ekipa na lestvici, je bil uspešen že v noči na petek, ko je s 113:83 odpravil New Jersey.

Časopisne stolpce pa brez igre še naprej polni superzvezdnik Kobe Bryant. Slabih osem mesecev po poškodbi Ahilove tetive se bo 35-letni košarkar namreč v nedeljo, ko bodo Los Angeles Lakers gostili Toronto, vrnil na parket. »Na treningu je videti že zelo dobro, a tekme so vendarle nekaj drugega,« je ob tem povedal trener Lakersov Mike D'Antoni.

Mini premor za slovenska košarkarja

Svojevrsten rekord je tokrat zabeležil tudi košarkar Atlante Kyle Korver, ki je ob zmagi Atlante proti Clevelandu s 108:89 vnovič zadel vsaj en met za tri točke, kar mu je uspelo že na 90. tekmi zapored. Al Horford je pri zmagovalcih dosegel 22 točk, pri poražencih jih je kar 30 dosegel Dion Waiters. Strelsko najbolj razpoložen košarkar večera je bil James Harden, ki je k zmagi Houstona nad Golden Stateom s 105:83 dodal 34 točk.

Slovenska košarkarja zdaj čaka mini premor, v noči na sredo pa bo Udrih z New Yorkom gostoval v Clevelandu, Dragič s Phoenixom pa v Los Angelesu pri Lakersih.