Blatter je poudaril, da je zadovoljen, ker je urnik tekem mundiala 2014 ostal takšen, kot so se dogovorili že oktobra leta 2011. Ob tem je Mednarodni sindikat nogometašev Fifpro že zaprosil Fifo, naj tekme prestavi na večerni termin.

Blatter je pred tem zatrjeval, da bo Fifa še enkrat preučila urnik tekem v severovzhodnih mestih Fortaleza, Natal, Recife in Salvador, da bi se izognili tropski vročini; tekme se bodo začele ob 13. uri po lokalnem času. "A odločili smo se drugače in z veselje lahko zatrdim, da je urnik tekem potrjen," je dejal Blatter.

Ob tem se je prvi mož Fife skliceval na SP leta 1986 v Mehiki, kjer so kar nekaj tekem odigrali na visoki nadmorski višini točno opoldne. "Mislim, da so nogometaši vajeni igrati v takšnih razmerah, tako da sam ne vidim težav. Vem, da vsi ne bodo zadovoljni s to odločitvijo, a dejstvo je, da se ne da ustreči prav vsem," je zatrdil Blatter.

Prandelli za odmore med tekmo

Italijanski nogometni selektor Cesare Prandelli se je danes zavzel, da bi imeli nogometaši na tekmah svetovnega prvenstva v Braziliji 2014 na voljo odmore, med katerimi bi lahko zaužili nekaj tekočine. Prandelli se namreč najbolj boji visokih temperatur in visoke stopnje vlage v severnem delu Brazilije.

"Igralcem ne morete dati napitkov, saj Fifa zahteva, da so plastenke le ob golih, kar pomeni, da lahko športnik naredi požirek le pred izvajanjem kotov. S tem obstaja nevarnost, da bodo nekateri igralci namenoma poslali žogo v kot, samo da bi se lahko odžejali. To se sicer sliši kot šala, a je nadvse resno," je dejal italijanski selektor.