Nagrado za najboljšega mladega nogometaša v Evropi vsako leto izberejo številni športni novinarji uglednih evropskih časnikov, v letu 2013 pa je po njihovem mnenju največ pokazal Francoz Paul Pogba, ki je v Juventus pred lansko sezono prestopil iz Manchester Uniteda, pri »stari dami« pa je dobil precej več priložnosti za dokazovanje, ki jih ni zapravil, dobre igre pa so ga pripeljale tudi v francosko reprezentanco, s katero bo prihodnje leto nastopil na svetovnem prvenstvu.

Pogba je dobil 256 glasov in prepričljivo premagal drugouvrščenega napadalca Chelseaja, ki je trenutno posojen Evertonu, Romela Lukakuja (129), najboljšo peterico izbora pa zaključujejo vezist Schalkeja Julian Draxler (120), branilec madridskega Reala Raphaël Varane (86) in branilec PSG Marquinhos (44).

»V svoji prvi sezoni pri Juventusu sem osvojil 'scudetto', v ligi prvakov pa smo prišli do četrtfinala. S francosko reprezentanco do 20 let sem poleti postal svetovni prvak, francoski selektor Didier Deschamps pa me je nato povabil tudi v člansko reprezentanco. Za menoj je res zlato leto in upam, da bo tudi 2014 tako uspešno. Želim si, da bi Juventus še tretjič zapored postal italijanski prvak, zame pa bi bil to drugi naslov. To je naš glavni cilj sezone, v ligi prvakov pa si želimo izboljšati lanski rezultat,« je za Tuttosport povedal Pogba.

Nagrado Golden Boy torinski časnik Tuttosport podeljuje od leta 2003, ko je prvi zmagovalec postal Rafael van der Vaart, za njim pa so jo dobili še Wayne Rooney, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Anderson, Alexandre Pato, Mario Balotelli, Mario Götze in lani Isco.