Tuje tiskovne agencije so sprva poročale o treh smrtih žrtvah, kasneje pa so število znižali. "Prvotno število treh smrtnih žrtev je bilo popravljeno navzdol na dva, ena oseba pa je bila prepeljana v bolnišnico," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik policije.

Po poročanju britanskega BBC je ranjenih še več ljudi.

Po navedbah policijskih virov je žerjav padel na delavce, ki so hiteli z zaključnimi deli na stadionu Arena Corinthians, znanem tudi kot Itaquerao. Na stadionu naj bi se junija prihodnje leto odvila prva tekma svetovnega nogometnega prvenstva, ki ga bo gostila Brazilija, nogometna zveza Fifa pa je kot skrajni rok za dokončanje del določila 31. december.

Klub Corinthians, ki naj bi se preselil na novi stadion, je v kratki izjavi sporočil, da močno obžaluje nesrečo. Predsednik Fife Sepp Blatter je dejal, da so ga tragične smrti "globoko užalostile", generalni sekretar Fife Jerome Valcke pa je sporočil, da ga je novica šokirala. "Naše misli so z družinami žrtev nesreče," je poudaril.

Gradnjo nesrečnega stadiona so doslej med drugim ovirale tehnične težave in javni protesti zaradi ogromnih finančnih izdatkov za nogometno prvenstvo.

Žerjav se je zrušil, ko je dvigal 500 ton težko mrežasto strukturo, je poročala brazilska televizija Globo. Podjetje, ki je odgovorno za gradbena dela, je nemudoma zaustavilo vsa dela in napovedalo preiskavo.

Po poročanju BBC sicer stadion gradi brazilsko podjetje Odebrecht, ki je pred kratkim sporočilo, da je arena 94-odstotno pripravljena. Gre že za tretjo nesrečo s smrtnimi žrtvami, povezano z gradnjo stadionov za svetovno nogometno prvenstvo v Braziliji. V zadnjih dveh letih sta umrla dva delavca.