V skupini E je bil Chelsea blizu remija v Baslu, kar bi mu ob pričakovani zmagi Schalkeja v Bukarešti prineslo napredovanje, a so domači uspeli zadeti v 87. minuti in prišli še do druge letošnje zmage proti Londončanom. Ker pa je tudi Schalke proti Steaui le remiziral, so Londončani že najmanj drugi. Na vrhu lestvice skupine ima Chelsea 9 točk, Basel 8, Schalke pa 7. Steaua ima 3 točke in je obsojena na izpad iz evropskih pokalov.

V izjemni skupini F je Arsenal pričakovano doma z 2:0 odpravil odpisani Marseille, obakrat je zadel Jack Wilshere, in se močno približal napredovanju. Na drugi tekmi je v Dortmundu Borussia v atraktivni tekmi z veliko priložnostmi na obeh straneh uspela s 3:1 premagati Napoli in se z Italijani izenačiti na drugem mestu z 9 točkami, topničarji jih imajo na prvem 12. V zadnjem krogu bo Napoli gostil Arsenal in utegnilo bi se zgoditi, da bi vse tri ekipe končale z 12 točkami.

V skupini G sta se obe tekmi končali z 1:1. Že v popoldanskih urah je Atletico v Rusiji uspel remizirati z Zenitom in ostal neporažen, Porto pa si je kasneje privoščil velik spodrsljaj, ko doma kljub veliki premoči ni uspel premagati Austrie in je tako zamudil priložnost, da bi prehitel Ruse na drugem mestu. Pred zadnjim krogom, ko bo Porto gostoval pri Atleticu, portugalski prvak za točko zaostaja za Zenitom.

V skupini H je imela Barcelona že zagotovljeno napredovanje, a najbrž ni prav veliko tistih, ki bi pred tekmo upali napovedati, da bodo Katalonci v Amsterdamu doživeli poraz proti Ajaxu (1:2), Nizozemci pa so z nenadejano zmago ostali v igri za drugo mesto in napredovanje, zanj pa se bodo do konca borili z Milanom, ki je danes s 3:0 v gosteh premagal Celtic. Valter Birsa je igral do 72. minute, pri prvem golu na tekmi pa je iz kota podal strelcu Kakaju. Pred zadnjim krogom ima Barcelona na prvem mestu 10 točk, sledi Milan z 8, Ajax jih ima 7, Celtic pa je s tremi priklenjen na zadnje mesto.

Skupina E:


Basel – Chelsea 1:0 (0:0)

Strelec: Ghaly 87.


Steaua – Schalke 0:0



Skupina F:


Arsenal – Marseille 2:0 (1:0)

Strelec: Wilshere 1., 65.

Özil je v 38. minuti zapravil enajstmetrovko.



Borussia D. - Napoli 3:1 (1:0)

Strelci: Reus 10. (11-m.), Blaszczykovski 60., Aubameyang 78.; Insigne 71.



Skupina G:


Porto – Austria 1:1 (0:1)

Strelca: Martinez 48.; Kienast 11.


Zenit – Atletico M. 1:1 (0:0)

Strelca: Alderweireld 74. (ag); Adrian 53.





Skupina H:


Ajax – Barcelona 2:1 (2:0)

Strelci: Serero 19., Hoesen 42.; Xavi 49. (11-m.)

RK: Veltman (Ajax) 48.




Celtic – Milan 0:3 (0:1)

Strelci: Kaka 13. (podajalec je bil Birsa), Zapata 49., Balotelli 60.