Romunija – Grčija 1:1 (0:1, Torosidis 54/ag; Mitroglou 23, s skupnim izidom 4:2 na svetovno prvenstvo Grčija): Napovedi Romunov o totalnem napadu na grška vrata so se končale prav tam – pri napovedih. Grki so namreč imeli dogajanje vseskozi pod nadzorom in brez večjih težav zadržali prednost iz prve tekme. Ponovno je zabil Mitroglou, Romuni pa so izenačili v drugem polčasu, ko je žogo čez črto poslal Torosidis z avtogolom. Romunija je tako ponovno ostala brez nastopa na svetovnem prvenstvu, na katerem je nazadnje igrala leta 1998.

Hrvaška – Islandija 2:0 (1:0, Mandžukić 27, Srna 47, z 2:0 na svetovno prvenstvo Hrvaška): Selektor Niko Kovač ter njegov pomočnik Robert Kovač sta prva brata, ki v zgodovini nogometa skupaj vodita reprezentanco. Hrvaško sta prevzela le dober mesec pred začetkom dodatnih kvalifikacij, njuno kratkoročno delo pa je takoj poželo sadove. Melanholično izbrano vrsto sta znala prebuditi še pravi čas, Hrvaška pa je včeraj spet spominjala na tisto moštvo, ko ga je vodil še Slaven Bilić.

Hrvate je v vodstvo popeljal Mario Mandžukić, a napadalec Bayerna je enajst minut kasneje prejel rdeči karton. S tem je postal drugi nogometaš v teh kvalifikacijah za SP, ki je na isti tekmi zadel gol in bil izključen. Pred njim se je enako dogodilo Aaronu Ramseyju. Hrvaška je potnika v Brazilijo odločila na začetku drugega polčasa. Uspešen je bil Dario Srna, potem ko mu je po lepem slalomu podal Mateo Kovačić. Mladi vezist je po tekmi povedal: »Bilo bi žalostno, če se ne bi uvrstili na svetovno prvenstvo. Uspelo nam je, presrečni smo.« Islandci so pred dvobojem potrdili, da so si izmislili, da so Hrvati v petek v Reykjaviku popivali. »To je velika sramota za Islandijo,« je bil po tekmi jezen hrvaški kapetan Srna.

Švedska – Portugalska 2:3 (0:0, Ibrahimović 68, 72; Ronaldo 50, 77, 79, s 4:2 na svetovno prvenstvo Portugalska): Že res, da so portugalske nogometaše na Švedskem lepo sprejeli, ko so jim zaigrali s pihalno godbo, a to je bilo očitno zgolj zavajanje. Švedi so pravi obraz pokazali zadnjo noč pred tekmo, ko je portugalske nogometaše z glasno glasbo pred hotelom budil lokalni DJ. Hitri ritmi so očitno dodobra podžgali Cristiana Ronalda, ki je bil osrednji mož že v prvem polčasu. Streljal je iz vseh koncev in krajev, zadel tudi vratnico, junak pri Švedski pa je bil vratar Andreas Isaksson. Bolj natančen je bil Ronaldo v drugem polčasu, ko je zadel kar trikrat. Najprej je Portugalsko popeljal v vodstvo, nato pa hitro izničil mini preobrat Švedov na krilih dveh golov Ibrahimovića. S tremi novimi zadetki je Ronaldo postal tudi najboljši strelec portugalske reprezentance vseh časov. »Ponovno sem dokazal, da lahko Portugalska računa name. Za preboj v Brazilijo smo zaslužni prav vsi v ekipi,« je dejal Ronaldo, pred katerim je po tekmi klobuk snel tudi Ibrahimović.

Francija – Ukrajina 3:0 (2:0, Sakho 22, Benzema 34, Gusev 72/ag, s 3:2 na svetovno prvenstvo Francija): Francija je v zadnjih letih že večkrat prejela sodniško pomoč, še posebno, odkar je predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini. Prav zato je bil pod toliko večjim drobnogledom slovenski sodnik Damir Skomina, ki je v Parizu delil pravico. Že v prvem polčasu se je dvakrat pomembno zmotil, a sta se napaki izničili. Benzema je najprej v 30. minuti zabil gol, ki je bil neupravičeno razveljavljen, saj napadalec madridskega Reala ni bil v prepovedanem položaju. Tri minute kasneje je Benzema ponovno zadel, tokrat je dejansko bil v prepovedanem položaju, a slovenski stranski sodnik zastavice ni dvignil. Skomina je v drugem polčasu izključil še Ukrajinca Kačeridija (pravilno), Francozi pa so se v Brazilijo uvrstili z ukrajinskim avtogolom.