Podpredsednik Barcelone Josep Bartomeu je v pogovoru za katalonski radio RAC1 razkril, da so pogovori s kandidati za novega vratarja v zaključni fazi in da bo ime Valdesovega naslednika kmalu znano. V ožjem izboru sta očitno ostala le dva kandidata, od Liverpoola sposojeni vratar Napolija Pepe Reina in čuvaj mreže Borussie Mönchengladbacha Marc-Andre ter Stegen.

»Že skoraj celo leto iščemo novega vratarja, sedaj pa smo v zaključni fazi pogajanj, da končno podpišemo pogodbo z nekom. V načrtu imamo, da bi že januarja, ko bo Valdes tudi uradno objavil, da zapušča Barcelono, lahko sporočili, kdo bo v prihodnji sezoni naš novi vratar. Med redkimi kandidati, ki so še ostali na našem seznamu želja, sta tudi Reina in Ter Stegen. A naj poudarim, da bomo sodelovanje sklenili le z enim novim vratarjem in ne dvema,« je povedal Bartomeu.

31-letni Reina ima pogodbo z Liverpoolom sklenjeno do leta 2016, a se je pri klubu z Anfielda znašel na stranskem tiru, zato so ga pred začetkom letošnje sezone za celo leto posodili Napoliju, v vrata pa postavili okrepitev iz Sunderlanda, Belgijca Simona Mignoleta. Glede na to, da je bil Reina do svojega 20. leta član Barcelone in je obiskoval tudi njeno nogometno šolo, je Španec že nekaj časa med glavnimi kandidati za novega vratarja »blaugrane«.

Njegov glavni konkurent je, kot kaže, 21-letni nemški vratar Borussie Ter Stegen, ki ima klub mladosti že kar nekaj izkušenj, saj je že tretjo sezono zapored prvi vratar nemškega prvoligaša. Pogodba s klubom iz Mönchengladbacha ga veže do leta 2015.