»Zame je zelo pomembno, da imam zaupanje trenerja. Dokler je bil trener Reala Jose Mourinho, je bilo vse v redu, ko pa je na začetku te sezone prišel Carlo Ancelotti, sem občutil, da nimam več istega zaupanja trenerja, s tem pa sem izgubil tudi nekoliko na samozavesti. Med pogovorom z Arsenom Wengerjem sem nato znova občutil, kaj pomeni, ko nekdo verjame vate, zato sem se tudi odločil za odhod k Arsenalu,« je pred dnevi za francosko televizijo TF1 izjavil Özil.

Ni bilo treba dolgo čakati na odgovor Ancelottija, ki se z mnenjem nemškega nogometaša seveda ne strinja. »Özil se v Madridu ni več počutil lagodno. Vem, da je bil v kontaktu z drugimi klubi, ker je želel oditi. Spoznal je, da bo imel v tej sezoni veliko konkurenco in da ne bo mogel igrati na vsaki tekmi, njegov odgovor na to pa je bil odhod. V moštvu imam osebno raje Di Mario, saj je od Özila boljši za moštveno dinamiko in ravnovesje,« je za Onda Cero dejal trener Reala.

Ancelotti je ob tej priložnosti izrazil tudi zadovoljstvo nad zvezdniškim dvojcem Reala Cristianom Ronaldom in Garethom Balom. »Ronaldo bi si zaslužil zlato žogo. Je najboljši strelec španske prve lige in lige prvakov, najboljši pa je tudi, ko je govora o tehničnem znanju. Je velik profesionalec pred treningom in po njem, kar je razlog, da je na takšnem nivoju. Nikoli ne izpusti niti minute treninga in tega si niti ne želi. Bale pa ima dobre možnosti, da gre po Ronaldovih stopinjah, čeprav je imel sprva v Madridu še nekaj težav. A veliko igralcev se je ob prihodu k Realu srečevalo s problemi, dejali pa so mi tudi, da so na Bernabeuu žvižgali tudi Zidanu,« je povedal Italijan.