Ko je odšel Mesut Özil, so vsi pričakovali, da ga bo na igrišču najbolj pogrešal Ronaldo. Özil je bil namreč nogometaš, ki je podal za največ Ronaldovih golov v karieri. Učinek je nasproten – Portugalec letos zabija tako pogosto, kot ni še nikoli. Do izraza prihaja učinek Carla Ancelottija, ki je vedno do zdaj iz glavnega igralca v moštvu iztisnil največ. Tako je pri Milanu do zlate žoge popeljal Andreja Ševčenka in Kakaja, Didier Drogba je pri Chelseaju z 29 goli v sezoni 2009/10 postal najboljši strelec angleške lige in postavil osebni rekord, lani pa je najboljši strelec francoske lige s 30 goli pri PSG postal Zlatan Ibrahimović.

V ospredje je ponovno prišla tudi debata, kdo si zasluži biti prvi vratar Reala. Večina gleda zgolj tekme v ligi prvakov, kjer blesti Iker Casillas, a Diego Lopez iz kroga v krog rešuje kraljevi klub v španski ligi. Resda je na zadnjih dveh tekmah prejel kar pet golov, a jih je vsaj toliko tudi preprečil. Proti Rayu Vallecanu je prav Lopez najbolj zaslužen, da je Real sploh zmagal.

Dejstvo je, da sta oba odlična. Mnogi pozabljajo, da je v času lanske Casillasove poškodbe Lopez poskrbel, da je Real prišel do polfinala lige prvakov (parade v zadnjih minutah proti Unitedu), tudi proti Borussii Dortmund pa je Madridčane obdržal v igri do zadnjih trenutkov (s čudežno obrambo strela Gündogana). Ne glede na spor s trenerjem Josejem Mourinhem bi bila velika športna krivica, če bi moral Lopez sesti na klop, ko se je Casillas vrnil po petih mesecih rehabilitacije.

Lopez je bil v prednosti tudi pri Ancelottiju, saj je prišel na priprave prvi dan, medtem ko je imel Casillas še počitnice, ker je bil s špansko reprezentanco na pokalu konfederacij. Lopez je lahko takoj prepričal nove trenerje iz Italije, pa še bolj motiviran je bil, da dokaže, da pred tem ni branil samo zaradi Mourinha. Ko je videl, da tudi pri Ancelottiju ni v prvem planu, pa je na treningih začel gristi tudi Casillas. Kar naenkrat se je italijanski strateg znašel v situaciji, ko ima v ekipi vratarja, ki sta oba odlična, oba v formi in oba povsem zavzeta. Odločil se je, da bo Lopez branil v španski ligi, Casillas pa v španskem pokalu in ligi prvakov. Ali je odločitev pravilna ali ne, poteka v Španiji burna debata, toda Ancelotti je že večkrat zatrdil, da bo tako ostalo do konca sezone.

Iker Casillas je pred časom med vrsticami namignil, da mu samo branjenje v ligi prvakov ne diši in da je možen celo odhod v tujino, najverjetneje Anglijo. Zdaj je odločitev spremenil, saj je v Torinu dejal: »Ne bom odšel januarja, niti junija, niti prihodnje leto. Pri Realu bom zagotovo ostal do konca pogodbe.« Že prej je namigovanja o odhodu kapetana zavrnil Carlo Ancelotti: »Casillas je človek, ki bo pri Realu dvignil deseti naslov lige prvakov.«

Pri Juventusu v Torinu pa še vedno čakajo, da bodo prevlado iz Italije prenesli tudi na evropske zelenice. Resda so z remijem 2:2 pristali na zadnjem mestu v skupini, toda napredovanje je še vedno povsem v njihovih nogah. Iz ozadja pa se je pojavil od vseh pozabljen Köbenhavn, a je njegova raven nogometa v gosteh povsem drugačna kot doma. Nekje vmes je še Galatasaray, pomembno vlogo pa bo imel tudi Real, ki do konca ne bo več igral v najboljši postavi. Možnost za presenečenja je tako dosti večja.