Košarkarji Uniona Olimpije so z drugo zmago v evropskem pokalu prekinili niz treh porazov, predvsem pa sebi in najbolj zvesti publiki dokazali, da lahko premagajo tudi na papirju precej močnejše tekmece. V Stožicah so namreč ugnali prvega favorita skupine C in eno boljših španskih ekip Valencio.

Za varovance Aleša Pipana je to šele tretja zmaga v devetih tekmah v tej sezoni, hkrati pa sila pomembna v želji po osvojitvi enega od prvih treh mest v skupini, ki vodijo v nadaljevanje evropskega pokala.

Zmaga je nadvse spodbudna tudi zaradi peklenskega ritma tekem v novembru. V naslednjem mesecu bodo Ljubljančani odigrali devet tekem, od tega le tri pred domačo publiko. Najprej jih čakajo tri zaporedna gostovanja, v soboto pri Igokeji, naslednji teden v evropskem pokalu v Nemčiji ter 9. novembra še pri madžarskem predstavniku v ligi Aba. Naslednjo domačo tekmo bodo tako igrali šele 13. novembra proti Parizu. V regionalnem tekmovanju bodo v novembru gostitelji le proti močni Cedeviti (23. 11.), v evropskem pokalu pa z Asvelom (27. 11.).

Uspeh Ljubljančanov je povsem zaslužen, čeprav tudi tokrat ni šlo brez drame. In to kljub temu, da so zeleno-beli sedem minut pred koncem tekme vodili že s 17 točkami razlike. Valencia je namreč v petih minutah naredila delni izid 15:0 in se štiri minute pred koncem tekme približala na 57:55.

Rešitelji so bili tokrat najboljši strelec Uniona Olimpije Alex Stepheson (18 točk, 11 skokov, met za dve točki 8:10), ki je prekinil petminutni strelski post, Dragiša Drobnjak, ki je vrnil upanje v uspeh (61:55), Jakov Vladović, ki je s trojko minuto in 20 sekund pred koncem oddaljil Špance na 64:57, in Deividas Gailius (14 točk), ki je dvanajst sekund pred zaključkom potrdil zmago s črte prostih metov.

Prvič v sezoni je za Ljubljančane, ki so zgrešili kar 14 prostih metov, zaigral tudi največja okrepitev, ameriški organizator igre Cedric Jackson, ki je v prvih 18 minutah po poškodbi dosegel sedem točk in dokazal, da je lahko pomemben člen v ekipi Aleša Pipana.