Košarkarji Miamija so pred tekmo najprej prejeli prstane za zmagoslavje v prejšnji sezoni, nato pa so Chicagu pokazali, da ne nameravajo stopiti z zmagovalnega prestola. LeBron James, najkoristnejši igralec lige, je ob osmih podajah in šestih skokih dosegel sicer "le" 17 točk, vendar je bil najboljši strelec prvakov, pri katerih je sedem igralcev doseglo dvomestno število točk. Obenem so igralci s klopi Miamija nadigrali rezerviste Chicaga z 42:26.

Gostitelji, pri kateri je Chris Bosh dodal 16, Dwyane Wade in Mario Chalmers pa po 13 točk, so z delnim izidom 37:18 ob polčasu vodili s 54:33. Nato so tekmo mirno privedli do zmage. Veteran Carlos Boozer je bil prvi strelec dvoboja z 31 točkami. V ekipo Chicago se je vrnil Derrick Rose, ki celotno prejšnjo sezono ni igral zaradi pretrganih kolenskih vezi. Čeprav mu je prek družabnih omrežij srečo zaželel tudi ameriški predsednik Barack Obama, ki prihaja iz Chicaga, pa se Rose ni pretirano izkazal, saj je dosegel 12 točk z metom 4:15 iz igre, zadel pa je le eno trojko iz sedmih poskusov.

Tudi na tekmi med Indiano in Orlandom so slavili gostitelji, za katere je Paul George prispeval 24 točk. V vrstah Orlanda je s klopi v igro vstopil Andrew Nicholson in bil prvi strelec moštva z 18 točami. V Los Angelesu za ekipo Lakers ni igral poškodovani Kobe Bryant, v njegovi odsotnosti pa je bil najbolj učinkovit Xavier Henry z 22 točkami. Za goste je Blake Griffin zadel 19 točk.