Kek je danes z Rijeko podpisal novo pogodbo, ki ga s klubom veže do 15. junija 2017, ob podaljšanju sodelovanja z reškim klubom pa ni skrival zadovoljstva.

»V življenju je treba sprejemati številne odločitve. Nekatere so težke, nekatere lahke, ta danes pa je bila ena od najlažjih. Ob podpisu nove pogodbe se zares dobro počutim. Hvala klubu za zaupanje, je pa vodenje Rijeke velika obveza in tudi velik izziv, zato nisem prav dosti razmišljal. Veselil se nadaljnjemu sodelovanju in prepričan sem, da lahko skupaj tudi v prihodnje dosegamo dobre rezultate,« je za hrvaške medije po podpisu pogodbe dejal Kek.

Nekdanji slovenski selektor je vodenje Rijeke prevzel marca, v osmih mesecih pa je na Kantridi uspel pridobiti zaupanje uprave kluba in igralcev, požel pa je tudi velike simpatije navijačev in tamkajšnje športne javnosti.

»V klubu smo zelo zadovoljni, ker smo se z Matjažem Kekom uspeli dogovoriti o podaljšanju pogodbe. Z njegovim prihodom v klub so se vsi športni segmenti v klubu dvinili na višji nivo, podaljšanje pogodbe z njim pa je v skladu z našimi načrti in ambicijami,« pa je po podpisu pogodbe dejal športni direktor NK Rijeka Srećko Juričić.