»Besen sem. Sem zelo, zelo razočaran nad tem, kaj se je dogajalo na stadionu. Evropska nogometna zveza (Uefa) mora takšno obnašanje ostro sankcionirati, v nasprotnem primeru se bodo nogometaši temnejše polti vselej znašli v takšnem položaju,« je besnel v Slonokoščeni obali rojeni igralec in Uefi celo predlagal, da moskovskemu klubu za nekaj mesecev ali celo let prepove igrati na domačem stadionu. »Šele potem bodo v klubu spoznali, da morajo izobraziti svoje navijače,« je dejal Toure.

Po mnenju nogometaša je rasizem več kot zadosten razlog, da se nogometaši odločijo celo za bojkot mundiala, ki ga bodo Rusi gostili leta 2018. »Če se ob prihodu v Rusijo ne bomo počutili dovolj samozavestno, enostavno ne bomo prišli,« je zagrozil 30-letnik in razkril, da se je z rasizmom navijačev soočal že v času igranja za ukrajinski Metalurg iz Donecka.

Rasistični in homofobni načini navijanja na nogometnih tekmah najvišjega ranga so v Rusiji že leta nekaj povsem običajnega, medtem ko so kazni za kršitelje v večini primerov zelo nizke. V preteklosti sta bila tarča rasističnih ruskih navijači tudi branilca Christopher Samba in Roberto Carlos, v katera so metali celo banane. Nad neprimernimi žalitvami pa se je pogosto pritoževal tudi nigerijski napadalec Emmanuel Emenike, ki je poleti zapustil Spartak iz Moskve in se pridružil turškemu Fenerbahčeju.