Potem ko se klubu še tretjič zapored ni uspelo uvrstiti v ligo prvakov, je izvršni odbor v začetku septembra zamenjal trenerja Krunoslava Jurčića in na klop moštva še tretjič imenoval 59-letnega stratega Branka Ivankovića. Ker se krivulja rezultatov po njegovem prihodu ni obrnila na bolje, so se pri Dinamu odločili za prekinitev sodelovanja.

»Gospod Ivanković ni več trener Dinama. Moštvo bodo do zaključka jesenskega dela vodili športni direktor Zoran Mamić in pomočnika trenerja Damir Krznar ter Igor Cvitanović,« so zapisali na spletni strani Dinama.

Kot poročajo hrvaški mediji, je bilo za Ivankovića usodno nedeljsko gostovanje pri Splitu, ki so ga Zagrebčani izgubili z 0:1. »Brez gledalcev, brez želje, brez predanosti in v tako slabi formi. Čaka nas zelo težka naloga. Ne piše se nam nič dobrega,« je bil po neuspehu v dalmatinski prestolnici kritičen Zoran Mamić.

Dinamo si po trinajstih prvenstvenih krogih s 27 točkami deli prvo mesto z velikim tekmecem Hajdukom. Le točko manj sta zbrala zagrebška Lokomotiva in Rijeka, ki jo vodi slovenski trener Matjaž Kek.