»Sedanjega obdobja in tistega, v katerem je igral Jordan, se ne da primerjati. Pravila so se v vseh teh letih že preveč spremenila. Včasih je bila igra precej bolj fizična, bilo je več kontakta. Danes lahko po parketu tečete, ne da bi se vas sploh kdo dotaknil. Prepričan sem, da bi Michael Jordan danes v povprečju lahko dosegal po 45 točk na tekmo,« je za časnik Chicago Tribune povedal Grant.

Nekdaj izvrstni košarkar je komentiral tudi izjavo Scottieja Pippna, ki je dejal, da bi James utegnil postati celo boljši košarkar od Jordana. »Scottie je bil tisti dan verjetno zares pijan. Michaela se ne da primerjati z nikomer. Je najboljši igralec, s katerim sem igral oziroma se pomeril. S tem ne želim zmanjšati zasluge Kobeja Bryanta, LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja ali Derricka Rosea. Počakati moramo, da tudi oni zaključijo kariere, šele takrat bo možno delati primerjave,« je še povedal Grant.

Danes 48-letni Grant je bil član šampionske zasedbe Chicago Bulls in Jordanov soigralec med letoma 1987 in 1993. Takrat je osvojil tri naslove v ligi NBA, nato pa zaigral še za Orlando, Seattle in Los Angeles Lakers. S slednjimi je leta 2001 osvojil svoj četrti šampionski prstan.