Druga tekma košarkarjev Olimpije v ligi ABA, druga blamaža. Ljubljančani so na dvoboju proti Ciboni prikazali še slabšo predstavo kot minuli teden v Skopju proti MZT, drugi zaporedni visoki poraz pa bi moral v zmajevem gnezdu že sprožiti velik in glasen alarm. Igra je bila namreč predvsem v drugem polčasu katastrofalna, določeni tujci pa že po treh tekmah kažejo, da kakovostno niso na pravi ravni.

Še pred slabimi tremi tedni je dvorana v Stožicah na zadnji dan evropskega prvenstva kazala prelepo podobo s polnimi tribunami, na uvodni domači tekmi sezone Uniona Olimpije pa je bila situacija precej drugačna. Sedeži so namreč v večini samevali, na koncu pa se je na tribunah zbralo okoli 1000 navijačev, ki niso kazali niti najmanjše želje po kakršnem koli navijaškem vložku. Tudi na parketu podoba ni bila pretirano bolj rožnata, saj tako Olimpija kot Cibona nista prikazali kakovostne igre. Tako kot na uvodnem obračunu v Skopju so Ljubljančani na začetku držali korak z nasprotnikom, ko pa je ta v sedmi minuti povedel za sedem (18:11), se je zazdelo, da bi se scenarij dvoboja proti MZT lahko ponovil. A so tokrat zmaji kljub raztrgani igri v napadu zadržali korak z nasprotnikom, po zaslugi Kodija Augustusa, ki je ob koncu prve četrtine zadel zaporedni trojki, pa tudi povedli. A kaj več od prebliskov posameznikov Olimpija ni zmogla. Zaradi počasnega vračanja v obrambo je Cibona prihajala do številnih lahkih košev iz protinapadov, ko pa je nekoliko strnila vrste še v obrambi, se je to nemudoma poznalo tudi na rezultatu.

Tako so gostje v drugi polčas vstopili z osmimi točkami naskoka (41:33), kar je bila povsem ulovljiva prednost, a se je ob igri Olimpije zdelo, da bi tekma lahko trajala še tri dni, pa Ljubljančani ne bi prišli vsaj do izenačenja. Za nameček so se zmaji nekajkrat osmešili, saj so številne žoge in podaje povsem zgrešile cilj, težave pa so predstavljali tudi »zicerji« in prosti meti. Maloštevilni gledalci v Stožicah so bili z videnim tako nezadovoljni, da so celo pozivali Petra Vilfana, ki je sedel ob igrišču, naj se preobleče in odide pomagat na parket. A najhujše je šele sledilo, saj je Olimpija v zadnji četrtini prvi koš dosegla šele v zadnji (!) minuti, ob tem pa prejela ironični aplavz občinstva, ki je povedalo vse o sinočnji sramotni predstavi zmajev.

»Težko je po takšni tekmi kar koli dejati. Opravičujem se vsem gledalcem, ki so prišli v Stožice. Gledali so lahko igrati samo Cibono. Olimpije na igrišču ni bilo. Slaba igra v napadu, zgrešeni meti, nepovezana igra... Na tak način ne moreš zmagati. Smo v krizi. Čaka nas veliko dela. Ne preostane nam drugega, kot da se zapremo v dvorano in delamo. Situacija ni lahka, vsem je hudo. Čakamo na vrnitev prvega organizatorja igre Cedrica Jacksona, ki nam močno manjka,« je po hudem porazu vidno skrušen dejal trener Olimpije Aleš Pipan. Nekoliko bolj vedre volje je bil lahko strateg Cibone Neven Spahija, čigar moštvo prav tako ni prikazalo dobre predstave. »Nikoli ni lahko dobiti tekme v Ljubljani, ne glede na stanje obeh moštev. Igra je bila daleč od vrhunske. Le v drugem polčasu smo bili dobri v obrambi, v napadu pa smo še vedno v velikem krču.«

Vrstni red v ligi ABA: Cedevita, Radnički in Partizan po 2-0, C. zvezda, Cibona, Budućnost, Szolnoki Olaj, MZT Skopje, Zadar, Široki in Krka po 1-1, Igokea, Mega Vizura in Olimpija po 0-2.