Casillas je bil dolga leta nezamenljiv v vratih Reala, dokler ga ni v lanski sezoni Jose Mourinho posadil na klop, priložnost pa ponudil Diegu Lopezu. Prakso Portugalca je nato v letošnji sezoni nadaljeval tudi Carlo Ancelotti, ki je Ikerju očitno namenil igranje v ligi prvakov, saj je tudi v drugem krogu skupinskega dela začel tekmo z njim v vratih. Če je prvo proti Galatasarayu zaradi poškodbe reber Casillas končal že po nekaj minutah, pa je včeraj le uspel znova odigrati vseh 90 minut. Po zmagi s 4:0 je bil navdušen.

»Zelo dolgo časa sem bil brez igranja na uradni tekmi na našem stadionu Santiago Bernabeu, ob ponovnem nošenju Realovega dresa pa sem zelo ponosen. Od mojih zadnjih tekem je minilo kar nekaj časa in v tem obdobju se je zgodilo marsikaj, sam pa nisem želel ničesar skrivati. Ko tako dolgo časa ne igraš, ti po glavi rojijo številne, takšne in drugačne misli, a moje sanje so še vedno enake, da bi nadaljeval z branjenjem dokler mi bosta razum in telo to dopuščala. V klubu so bili do mene vselej zelo dobri, zavedam pa se tudi, da je Real Madrid bolj pomemben od mene. Torej, želim si še naprej igrati nogomet in to za Real Madrid,« je za Realovo spletno stran po včerajšnji tekmi dejal 32-letni Casillas.

Nogometaši Reala so bili v zadnjih dneh deležni številnih kritik, ker so v soboto izgubili na madridskem derbiju proti Atleticu, kar je bil njihov prvi poraz proti mestnemu tekmecu po 14 letih. Casillas pa meni, da si igralci zaslužijo pohvale, ker so se včeraj dobro odzvali po bolečem porazu.

»Vsej ekipi je treba čestitati, ker smo se zbrali in zasluženo zmagali, čeprav nam ni bilo lahko. Igralci vedno poskušamo popraviti stvari na boljše. A moramo se osredotočati na sedanjost, kajti imamo zelo kvalitetno moštvo. Real Madrid je klub, ki od igralcev vedno zahteva največ, igranje za ta klub in špansko reprezentanco pa pomeni, da bodo ljudje vedno imeli različna mnenja o tebi. Moraš spoštovati najbolj kritične ljudi in delati trdo, da bi spremenil njihovo mnenje na bolje,« je še dodal Casillas.