Včeraj se je končala Cityjeva serija 20 tekem brez domačega poraza na evropskih tekmah, a končala se je zelo boleče za domače privržence in nogometaše. Aktualni prvaki iz Münchna so Angleže v prvih 80 minutah tekme povsem nadigrali in bi lahko dosegli še kaj več kot tri zadetke. City je uspel vtis nekoliko popraviti le v zaključku, ko je imel po izključitvi Jeroma Boatenga nekaj minut igralca več na igrišču, Pep Guardiola pa je takrat na igrišče poslal tudi tri rezerviste.

Za Bayern so zadeli Franck Ribery, Thomas Müller in Arjen Robben, častni gol pa je za City dosegel Alvaro Negredo. Nekaj zaslug za zadetke gostov ima tudi domači vratar Joe Hart, ki bi lahko precej bolje posredoval pri prvem in tretjem golu Bavarcev, a daleč od tega, da bi bil on edini krivec za visok poraz.

»Nocoj smo igrali zelo slabo. To ni bila ekipa, ki smo jo vajeni videti igrati vsak teden v premierligi in to je pri vsem skupaj še najslabše. Skorajda večino časa nismo imeli žoge v svoji posesti, storili pa nismo prav veliko, da bi se to spremenilo na bolje. Seveda je Bayern ekipa, ki ima ponavadi veliko posest žoge, a tokrat mi preprosto nismo imeli dobrega dne. Toda na koncu je šlo le za eno tekmo, iz katere se da potegniti kar nekaj zaključkov, a je vendarle le ena tekma. Pomembna, a ne odločilna. Mislim, da lahko igramo precej bolje in da imamo kvaliteto, da se najprej poskusimo in nato tudi uvrstimo med najboljših 16 ekip. Tako jaz kot moji igralci dobro vemo, kaj moramo popraviti, če želimo tudi v drugem delu sezone igrati v ligi prvakov,« je po tekmi Pellegrini zasluge za poraz pripisal izključno svojim igralcem.

Bolj objektiven je bil po porazu branilec Cityja Micah Richards: »Vedeli smo, da nas čaka tekma z odličnim nasprotnikom, kar so nato dokazali tudi na igrišču. Zato so tudi aktualni prvaki. Mi se ne smemo preveč obremenjevati s tem porazom in moramo iti naprej z dvignjenimi glavami, ob tem pa priznati, da nas je premagala boljša ekipa.«

Höness je bil navdušen

Nad bleščečo predstavo Bavarcev je bil po tekmi navdušen tudi predsednik Bayerna Uli Höness.

»80 minut smo igrali skoraj popoln nogomet. Ne spomnim se, da bi imeli že kdaj pred tem toliko časa žogo v posesti v napadalni tretjini igrišča proti tako renomiranemu tekmecu, kot je Manchester City, ali da bi že kdaj gledalcem ponudili tako izjemen nogomet. Lahko le čestitam igralcem in trenerju, saj je igra, ki so jo prikazali tokrat, vredna največje pohvale,« je za uradno spletno stran Bayerna povedal Höness.