Kot poroča španski športni časnik As, je bilo na sobotni tekmi moč opaziti kar nekaj težav, ki te dni pestijo slačilnico moštva s Santiaga Bernabeu. Poleg vse prej kot bleščeče predstave belega baleta niso ostala neopažena niti nesoglasja med nogometaši. Tako naj bi Pepe med srečanjem Karimu Benzemaju očital, da se ne trudi dovolj, nesporazum med igralcema pa je bil prisiljen gladiti kapetan Sergio Ramos.

Prav Ramos kot tudi drugi Realov kapetan Iker Casillas naj bi zahtevala izredno srečanje s trenerjem Carlom Ancelottijem in njegovim pomočnikom Zinedinom Zidanom. Na 25 minut trajajočem sestanku sta španska reprezentanta Ancelottija skušala opozoriti na slabo klimo v slačilnici in ga posvarila, naj ne ponovi napake njegovega predhodnika Joseja Mourinha, proti kateremu se je zarotila polovica ekipe.

Po sestanku z igralcema se je Ancelotti v večernih urah sestal še s predsednikom Florentinom Perezom, s katerim naj bi po trditvah Asa podrobneje analizirala delo stratega v preteklih treh mesecih.

Sestankovali so tudi pred današnjim treningom

V znamenju sestanka pa je minil tudi današnji dopoldanski trening kraljevega kluba v pripravljalni bazi v Valdebebasu. Igralci so pred treningom opravili 40-minutni pogovor s trenerjem Ancelottijem in njegovim pomočnikom Zidanom.

Prvi je govoril Ancelotti, ki ima še vedno vso podporo igralcev. »Ostati moramo mirni, saj se bo vse kmalu obrnilo na bolje,« je igralcem sporočil Italijan, ki je svoje varovance še prosil, naj tudi v nadaljnje zaupajo njemu in njegovim pomočnikom, ki so vsi skupaj v Madridu šele nekaj mesecev in se še privajajo na novo okolje.

Besedo so na sestanku pred treningom dobili tudi trije nogometaši, oba kapetana Casillas in Ramos ter tudi Cristiano Ronaldo. Ramos je prevzel pobudo in vso odgovornost za nastalo situacijo pripisal igralcem: »Za slab položaj je kriva ekipa in skupaj se moramo sedaj izkopati iz teh težav.«