Sedemindvajsetletni Valter Birsa je z obema rokama zgrabil priložnost v Milanu, ki se mu je ponudila zaradi številnih poškodb soigralcev v zvezni vrsti na čelu s Kakajem. Igralec, ki prihaja iz enega najbolj nogometnih krajev, Šempetra pri Novi Gorici, je še četrtič začel tekmo v začetni enajsterici Milana, v kateri iz nastopa v nastop igra boljše. V soboto zvečer je na napol praznem San Siru v začetku drugega polčasa po podaji Robinha dosegel izjemno lep gol s strelom z levico s 17 metrov. To je bil tipičen gol v njegovem slogu, s katerim je spomnil na zadetke, ko je navduševal ob svojih najboljših predstavah v dresu slovenske nogometne reprezentance. Prvi gol v majici sedemkratnih evropskih prvakov, ki so trenutno daleč od slave moštva, ko je osvajalo lovorike, je Birsa prešerno proslavil. Z zadetkom je kronal dobro in aktivno igro z veliko podajami soigralcem. Že po tradiciji je z igrišča odšel po uri igre. Gledalci so ga na klop v 66. minuti pospremili z aplavzom.

»Na srečo mi je uspel dober strel. Ni pomemben moj gol, ampak tri točke. Končno smo bili za dobro igro nagrajeni s točkami, za nameček so nam razveljavili še gol. Ta ekipa mi je ponudila roko, trdo sem treniral, nisem bil pod pritiskom, zdaj sem bil nagrajen. Pomembno je, da delujemo kot ekipa. To je zmaga za dvig morale v moštvu pred tekmo lige prvakov z Ajaxom,« je po tekmi povedal zvezdnik nogometne sobote v Italiji Valter Birsa. Dodal je, da je gol posvetil družini in zmago skupaj s soigralci predsedniku kluba Milana Silviu Berlusconiju za včerajšnji 77. rojstni dan.

Ker je Birsa eden izmed nosilcev igre in igralec z dodano vednostjo v slovenski reprezentanci, sta stalno igranje in dvig forme razveselila tudi selektorja Srečka Katanca. Reprezentanco namreč čakata zadnji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo oktobra z Norveško v Mariboru in Švico v Bernu. V Italiji je v dobri formi tudi reprezentančni vratar Samir Handanović, ki je včeraj z Interjem le remiziral s Cagliarijem (1:1), v polnem tekmovalnem ritmu pa sta tudi poveljnik obrambe Boštjan Cesar (Chievo) in vezist Jasmin Kurtić (Sassuolo). Prvič je sinoči za Villiareal po poškodbi zaigral Bojan Jokić.