Denar leži na tleh, a gostinci v bližini dvorane ga ne morejo pobrati. Ali povedano drugače – ne smejo ga pobrati, kajti to jim prepoveduje zakon, saj morajo svoje stojnice zapreti že ob polnoči. Toda če ste med tistimi, ki niso imeli sreče ali volje, da bi prišli do vstopnic, lahko doma vsaj nazdravljate do jutra, kar navijači v okoli Stožic zelo težko. Morda še spijejo pivo, največ dve, nato pa morajo domov. Ravno ko so najbolj veseli in v stanju, ko bi zabavo potegnili do jutra, lahko v rokah držijo zgolj še prazen kozarec. V žepu pa polne denarnice.

Navijačem preostane edino, da odidejo domov ali pa se preselijo v središče Ljubljane, kjer je urnik vsaj malce prilagojen zabave željnim. Koliko bo takšnih posameznikov še ostalo do nedelje, je odvisno zgolj od slovenskih reprezentantov. Jutri jih čaka tekma, ki bo določila, ali je bilo evropsko prvenstvo uspešno ali ne. Lahko postanejo junaki ali pa zgolj še ena reprezentančna generacija več, ki ne bo izpolnila cilja. Jasno je namreč, da zgolj uvrstitev na svetovno prvenstvo ne bo zadovoljila nikogar.

Dejstvo, da bo Slovenija v četrtfinalu igrala s Francijo, potrjuje, da dobre igre in zmage – proti Finski je bilo pomembno zgolj to, da se ni nihče poškodoval – ne prinašajo nujno lahkega tekmeca v izločilnih bojih. Vsaj na papirju bi bilo bolje, če bi dobili kogar koli drugega, zdaj pa so na poti do evropskega naslova zgolj elitne reprezentance. Kakšna norišnica bo v morebitnem polfinalu proti Srbiji ali Španiji, si za zdaj še ne upamo razmišljati. Za naše gostince pred dvorano pa je tako ali tako vseeno, saj bodo ostali brez presežka v blagajni.