Kakšni so občutki po veliki zmagi proti do sinoči neporaženi Italiji?

Tekma je bila izredno težka. Italija je odlična ekipa. Dolgo smo jih lomili, skoraj vso tekmo. Imajo izredno dobre strelce od daleč. Vsakič, ko smo imeli možnost, da naredimo višjo razliko, so zadeli trojko in rezultat zmanjšali. Toda tokrat je prevladala naša agresivnost predvsem v obrambi, pa tudi v napadu. Zasluženo smo zmagali.

Agresivnost v obrambi je ravno vaša posebna vrlina.

Tokrat smo prav vsi igrali zelo agresivno, ker smo se zavedali, kako pomembna tekma je to za nas. V drugem delu evropskega prvenstva si enostavno ne smemo več privoščiti nobenega spodrsljaja. Sedaj nas čakajo Grki, ki so izredno izkušeno moštvo. Proti njim bomo morali pokazati podobno predstavo kot proti Italijanom, če želimo uspeti.

Koliko ste si želeli zmage proti reprezentanci Italije?

Zelo. Po dveh zaporednih porazih v prvem delu proti Hrvaški in Poljski smo potrebovali to zmago, da nas ponovno dvigne. V bistvu po dveh neuspehih niti nismo preveč padli, a smo potrebovali potrditev, da smo kakovostno moštvo.

Hiperbarična komora je, kot kaže, pomagala?

Res, če smo zmagali, haha.

Kako težko je kriti italijanske košarkarje, ki stalno iščejo prostor za met, za prodore pa se redko kdaj odločijo?

Ker je Datome odličen pri metu za tri točke, povsem razširijo nasprotnikovo obrambo. Veliko smo si morali pomagati v obrambi. Če bi pri njih žoga hitreje krožila, bi jih bilo skoraj nemogoče braniti. Toda očitno smo bili dovolj tečni, da so imeli težave pri pretoku žoge v napadu, in s tem naredili ključen posel na tekmi.

Na Marcu Belinelliju ste se stalno menjavali v obrambi, na koncu pa vam ga je uspelo kar dobro zaustaviti.

Vedeli smo, da je glavni igralec v reprezentanci Italije in da če bomo ustavili njega, bo polovica dela opravljena. To se je tudi zgodilo. Moštveno smo ga uspeli zaustaviti, kar smo se pred dvobojem tudi dogovorili.

Kaj bi lahko dejali o navijačih v Stožicah?

Res so fenomenalni. Upam, da bo podobno vzdušje tudi proti Grkom, saj nas navijači ponesejo in nam vlijejo dodatni pogum. Brez njih bi bilo marsikaj veliko težje.

Vam bo proti Grčiji sedaj kaj lažje igrati, ko imate zmago proti Italiji v žepu?

Nič ne bo lažje. Grčija je vrhunska ekipa. Gremo iz tekme v tekmo. Avtsajderja na prvenstvu ni. Vsako tekmo je treba odigrati na maksimum, in to bomo jutri znova ponovili.

So vas Grki kaj presenetili s tem, da so ugnali Špance?

Malo so. Toda imajo vrhunske igralce, ki igrajo v vrhunskih evropskih ekipah. Enostavno lahko na tem evropskem prvenstvu vsak premaga vsakogar, kar se vsak dan znova potrjuje.