Po besedah 44-letnika, ki je za nemško izbrano vrsto vpisal 86 nastopov, je homoseksualnost med nemškimi nogometaši še vedno tabu tema. »Morda se sliši žalostno, a istospolnim nogometašem svetujem, naj molčijo o svoji spolni usmerjenosti.« Kahn je pri tem dodal, da homoseksualnost sicer v družbi ni več »velika reč«, vseeno pa bi bilo naivno razmišljati, da je tako tudi v svetu profesionalnega športa.

Po Kahnovem prepričanju bi se gej nogometaš moral vsako soboto na stadionu srečati s sovražno nastrojenimi nasprotnikovimi navijači. »Vzdušje na stadionu je zelo razgreto. Obstajajo rivalstva, ki lahko na koncu pripeljejo do grdih stvari. Povrhu se je treba tudi vprašati, kako se bodo na to odzvali sponzorji? Bo to za nogometaša pomenilo konec kariere? Vse skupaj je precej težje, kot se zdi na prvi pogled,« je prepričan legendarni vratar.

Kahn je s tem le še podžgal že lep čas trajajočo razpravo o homoseksualnosti v nemškem nogometu. Tako je julija Nemška nogometna zveza (DFB) s pamfletom gej nogometaše pozvala, naj se ne skrivajo, podobno pa jim je že pred časom svetovala tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

Enakega mnenja kot DFB in Merklova je tudi nekdanji nogometaš Bayerna Mario Gomez, medtem ko kapetan Bavarcev Philipp Lahm temu nasprotuje. Kot sam pravi, bi bili gej nogometaši »izpostavljeni žaljivim elementom«.