Dvoboj nekdanjih "bratov" iz časov Sovjetske zveze je minil v absolutni prevladi košarkarjev z Baltika, ki so si že v prvi četrtini priigrali prednost 13 točk (24:11), "zaspal" pa je tudi znani ameriški trener na ukrajinski klopi Mike Fratello, ki ni zahteval minute odmora. Latvijci so vse dvome o zmagi razrešili v drugi četrtini, ko so z dobro obrambo in tekočo napadalno igro povsem razorožili nekoliko "okornejše" tekmece in si v 18. minuti priigrali 21 točk naskoka (40:19).

V drugem delu so Latvijci svojo prednost v točkah še oplemenitili. Zadnjo četrtino so začeli s +33 (65:32) in tekmo brez stresnih trenutkov končali v svojo prid ter osvojili prvi par točk v drugem delu, hkrati pa dosegli drugo najvišjo zmago na turnirju. Letošnji "rekord" je v rokah Španije, ki je v predtekmovanju premagala Poljsko za 36 točk.

Latvijci so prevladovali v vseh prvinah igre; zadeli so kar 15 metov za tri točke, ob tem pa pobrali šest žog več od tekmeca, imeli 18 podaj proti sedmim Ukrajine, ki je vseh štiridesetih minutah naredila vsega deset osebnih napak.

Na zadnjih treh evropskih prvenstvih v Španiji leta 2007, na Poljskem leta 2009 in v Litvi 2011 sta bili za napredovanje v četrtfinale dovolj že dve zmagi v drugem delu tekmovanja, pred Latvijci pa sta še dvoboja s Francozi in Belgijci, medtem ko Ukrajince čakata tekmi s Srbi in Litovci.