Reprezentanca Slovenije: 5

Izgubili smo z najslabšo ekipo v skupini. Začetek in pristop sta bila izjemo slaba, kar se je nato še poslabševalo. Igra ni stekla, igralci s klopi pa niso prispevali dodane vrednosti.

Uroš Slokar: -

Premalo časa je igral za oceno.

Jaka Lakovič: 5

Se trudi, ampak se že iz izraza na njegovem obrazu se vidi, da fizično še ni v formi. Verjamem, da mu bo šlo bolje. Ker je utrujen, mu met za tri točke ne gre. Mislim, da bi morali z njim poskušati več na dvojki, skupaj Goranom Dragičem na poziciji ena.

Jure Balažič: 5

Imel je kar dober met. Njegov minus je bila premajhna aktivnost v napadu. Ukrade premalo žog. Ima pa natančen met.

Nebojša Joksimović: 5

Veliko je igral, ampak mu met ni šel. Bil je uspešen v skokih in borben. S petimi podajami je bil naš najboljši asistent. Ima še rezerve, predvsem v kraji žog in boljšem metu.

Edo Murič: 5

Tokrat ni zadel. Ima prazno statistiko, kar pove vse – tokrat ni bil uspešen. Ne v metih, ne v pridobljenih žogah, ne v skoku. To ni bil njegov dan.

Jaka Blažič: 5

Se trudi, ima močne prodore, a se mu je met ustavil. Ima še veliko rezerv. Ukrasti mora več žog in to nadgraditi s protinapadi, kajti ima dobre fizične lastnosti.

Boštjan Nachbar: 5

Je utrujen. Posledica je slabši odstotek zadetih metov. Njemu bo najbolj prav prišel dvodnevni počitek. Upam, da bo potem spet eden vodij na igrišču.

Goran Dragić: 5,5

Tokrat ni začel tekme. Morda to ni bilo najbolje. Vložil je veliko energije. Ni mu šel met niti nima nobene asistence, kar je največja kritika zanj. Za našega prvega igralca in organizatorja igre je to nedopustno. A tudi, ko igra slabo, ga potrebujemo.

Zoran Dragić: 5

Podobno kot Nachbar je bil utrujen. Slabše je metal in bil premalo aktiven v pridobljenih žogah. Zato ni prišel do svoje igre, protinapadov.

Domen Lorbek: 6,5

Je v dobri strelski formi. Moral bi več igrati, kajti je razpoložen. Sem pa pogrešal njegovo aktivnost v skoku, kjer je premalo agresiven. Visoka ocena, ker njegov met daje upanje, ko je ekipa v krizi.

Gašper Vidmar: 5

Zanj velja podobno kot za Begića: dobil je premalo uporabnih žog. Mislim, da je vrgel le štiri žoge na koš. Je bil pa drugi skakalec, kar se od njega pričakuje. Ima rezerva v igri pod košem.

Mirza Begić: 6,5

Igral je korektno, imel dober odstotek meta. Prejel je premalo žog. Ker so bili zunanji igralci nerazpoloženi, bi morali več nanj igrati.

Selektor Božidar Maljković: 5

Selektor je odgovoren za pripravo igralcev. Nekaj ni bilo narejeno, kajti ekipa ni šla v tekmo, kot bi morala iti. Utrujenost ne more biti izgovor. Premalo je reagiral. Lahko bi poskušal več inačic v obrambi in zahteval več agresivnosti ter prekrškov.