Reprezentanca Slovenije: 8

Slovenija je premagala evropskega prvaka! Če bi fantom to uspelo v zadnjem delu tekmovanja, bi si zaslužili oceno deset, a gre vendarle za tekme v skupini. Zmagali so zaradi kolektivnega duha in meta, ki je stekel v drugem delu.

Uroš Slokar: 7

Tekmo je začel zelo dobro. Verjetno je predstavljal presenečenje za Špance, ki ga po vsej verjetnosti po tekmi s Češko, ko ni igral, niso pričakovali v prvi peterki. Dobro je igral predvsem v obrambi.

Jaka Lakovič: 7

Oceno sedem si zasluži za met 4-2. V prvem polčasu je začel pogumno, čeprav se vidi, da še ni v polni formi.

Jure Balažič: 6

Zadel je trojko v ključnih trenutkih. Ostale je zgrešil, ker je bila obramba Španije na njem po zadetih metih proti Češki agresivna. Prispeval je tudi dve asistenci v drugem polčasu.

Nebojša Joksimović: 6

Igral je le pet minut, a je v tem času razbremenil ostale branilce.

Edo Murič: 8

Ni tako veliko igral, ampak jer v pomembnih trenutkih zadel dve trojki, ki sta bili zlata vredni, kot se je izkazalo na koncu. Njegovi trojki sta Slovenijo obdržali v koraku s Španijo.

Jaka Blažič: 6

Ni mu šel met, bil je dobro pokrit, a je s 15 minutami sodeloval pri zmagi. Bil je aktiven. Španci so se pripravili nanj, toda igral je, kot se od njega pričakuje. Delal je za kolektiv.

Selektor Božidar Maljković: 8

Zelo dobro je vodil tekmo v drugem polčasu, saj je našel razpoloženo peterko, ki je strla trdi španski oreh.

Boštjan Nachbar: 8

Ko se je pojavil na igrišču, je soigralcem vlil sigurnost. Vsak vhod v igro je bil tudi za ostale pozitiven, vedno je poživil igro. Zadel je vse proste mete.

Goran Dragić: 8

Skupaj z bratom Zoranom je vlekel voz naprej v drugem polčasu. Bila sta nosilca igre v napadu. Zaključil je tekmo v slogu zmagovalca. Prevzel je odgovornost in zapečatil špansko usodo.

Zoran Dragić: 8

Začel je slovenski val v drugem polčasu v napadu, nato so mu sledili ostali. Zmagal je napad, v katerem je Zoran prispeval velik delež.

Domen Lorbek: 7

V napadu je zadel, ko je bilo treba. Nase zna potegniti tekmečeve igralce, s čimer je obramba Španije postala razredčena.

Gašper Vidmar: 7

Na centrski poziciji je podobno uspešno igral kot Mirza Begić. Tudi Gašper je bil zelo hraber. Pohvale si zasluži za zabijanje, s čimer je dvorano dvignil na noge.

Mirza Begić: 7

Korektno se je boril in se tepel z Marcom Gasolom, prav tako kot Vidmar. Bil je hraber, pogumen in uspešen v dvobojih.

(Opomba: ocene se gibljejo od 1 do 10 in sovpadajo s pomembnostjo tekme in kakovostjo nasprotnika.)