Osemindvajsetletni Diarra je pred dagestansko enoletno avanturo igral za takšne velikane, kot so londonski Chelsea in madridski Real. Diarra bo v Lokomotivi igral s soigralcem Maročanom Moubarakom Boussoufo, ki je bil med prvimi prebežniki iz Anžija.

Anži je še v prejšnji sezoni veljal za zmagovalca prestopnih rokov, ko je z zvezdniškimi nakupi gradil ekipo za velike uspehe, vendar pa teh tako hitro ni bilo. Lastnik, dagestanski mogotec Sulejman Kerimov z dobrimi zvezami v Kremlju, se je za nameček znašel v finančni nemilosti, tako da je bilo neomejenega finančnega toka v klub nepričakovano konec, moštvo pa se je odločilo razprodati srebrnino ter iztržiti, kar se še da. K tekmecu Lokomotive Dinamu so se preselili Aleksander Kokorin, Igor Denisov in Jurij Žirkov. Nove delodajalce je našel tudi Oleg Šatov, ki bo po novem branil barve Zenita iz St. Peterburga.

Za zdaj v klubu še ostajata Kamerunec Samuel Eto'o, ki je bil v Anžiju najbolje plačani igralec na svetu, ter Brazilec Willian, ki je sicer v Dagestan prišel šele po koncu prejšnje sezone. A po poročanju medijev tudi onadva ne bosta več dolgo zdržala v Anžiju - za Kamerunca naj bi se zanimali italijanska Napoli in Inter ter angleška Chelsea in Manchester United, za Brazilca pa Tottenham Hotspur, ki naj bi Anžiju ponujal 30 milijonov funtov odškodnine.