Čeprav je Viktoria zmagala s 3:1, je za Mariborom dobra tekma. Z izjemo prvih 20 minut je igral zelo dobro. Dobro je tekmeca ustvaril pri prvinah, v katerih je ta sicer najmočnejši. Češkim prvakom niso dovoljevali razviti igre. Domačini niso mogli prevladovati pri posesti žoge, ker je bil Maribor na sredini igrišča agresiven. Morda sem malo pogrešal le nekaj več v napadu, saj so Mariborčani preveč pozornosti posvečali posesti žoge in bili premalo nevarni v zaključkih akcij. Gostitelji so Mariboru prepustili pobudo, s čimer se jim je ob protinapadih odprlo več prostora. Na tak način so dosegli dva zelo pomembna gola.

Izredno lep gol Aleša Mejača, ki je bil sicer plod naključja, je vnesel negotovost v vrste Viktorie. Toda nobena ekipa ni želela tvegati. Poraja se vprašanje, kaj bi bilo, če bi Mejač gol dosegel nekaj trenutkov kasneje. Mendy se je namreč pripravljal za vstop v igro, a zaradi doseženega gola takrat še ni prišel na igrišče. Vprašanje je, kako bi bilo, če bi vstopil, kajti Maribor je imel težave s tem, kako priti povsem v konico napada. To je edina prvina, v kateri so Mariborčani naredili premalo.

Morda so na začetku tekmeca preveč spoštovali, kajti češki klub v rezultatskem smislu deluje zastrašujoče. V igri pa me ni tako zelo prepričal. Ravno to prinaša pred povratno tekmo priložnost in upanje. Gol v gosteh pomeni ogromno. Res je zaostanek dveh golov velik, ampak z enim zadetkom se na povratni tekmi stvari odprejo. Ob odločnosti, psihološki stabilnosti in z nekaj sreče Mariboru lahko uspe nadoknaditi zaostanek. Domač teren je lahko zelo pomemben. Na povratni tekmi lahko Viktoria veliko izgubi, medtem ko Maribor ne more. Na povratni tekmi bo moral Maribor odpreti več prostora, zato obstaja bojazen, da bi bila lahko Viktora nevarna v protinapadih, kjer je najmočnejša.