Dosegli ste gol z igralcem manj in poskrbeli za izključitev nogometaša Domžal Knezovića.

Ne zanima me osebna statistika. Vedno gledam, kako igramo kot ekipa. Pokazali smo veliko želje in borbenosti. Kljub igralcu manj smo igrali v visokem ritmu, na koncu pa znova prejeli gol.

Tekma je bila posebna, ker ste že v prvi minuti ostali z igralcem manj.

Zato nas je že pri polčas izčrpal veliko bolj kot običajno. Igra skoraj eno uro z igralcem manj je pustila posledice. Čeprav je bil nato izključen še nogometaš Domžal, nam je enostavno zmanjkalo moči za kaj več.

V prvi enajsterici ste bili le še trije Slovenci. Ali se na račun Italijanov počutite zapostavljene?

Ne. Bili smo v manjšini, ker sta bila Vetrih in Širok poškodovana. Nimam občutka, da bi delali razlike in da so v prednosti tuji nogometaši. Trener Apolloni dela pošteno, je pravičen in igrajo tisti, ki si zaslužijo.

Uradni jezik v slačilnici je italijanščina.

Vsi znamo vsaj malo italijansko. Če pride do težav, se Miran Srebrnič prelevi v vlogo prevajalca.

Kakšna je razlika med lansko in letošnjo Gorico?

Tekmeci nas jemljejo precej bolj resno. Lanska zasedba je bila izkušenejša. Zaradi hujše konkurence je zdaj zavzetost na treningu večja, kar se že kaže na igrišču. Na treningih je bilo predvsem na začetku več poudarka na taktiki.

V lanski sezoni so bile težave z zamudami plač.

Stvari se počasi urejajo. Dobili smo eno plačo, dolžni so nam še dve. Obljubili so, da bodo do konca avgusta poravnali vse dolgove. Verjamemo, da bomo šli s čistimi glavami v nadaljevanje sezone.