Čeprav je Bayern pred dnevi doživel boleč poraz v nemškem superpokalu, ko ga je s 4:2 premagala dortmundska Borussia, so Bavarci optimistični in prepričani, da lahko že tako izjemno lansko sezono letos nadgradijo še s kakšnim uspehom več.

»Tudi letos hočemo osvojiti iste tri lovorike kot lani. Poleg tega pa želimo zmagati še v evropskem superpokalu in na klubskem svetovnem prvenstvu. Takšne so naše želje, če bomo v tej nameri tudi uspeli, pa je drugo vprašanje,« je za nemški Bild visoke cilje Bavarcev razkril Sammer.

»Ne razumem pa, zakaj ljudje letos dvomijo o naši motivaciji. Saj vendarle začenjamo povsem od začetka. Če ne bi imeli velike želje po uspehu, ne bi bili vredni, da smo pri Bayernu. Vsak od nas se mora večkrat vprašati, če je pripravljen dati vse za ta klub, da bi bili uspešni,« je še dodal športni direktor kluba iz Münchna.

Bayern je po porazu v superpokalu odigral še tekmo prvega kroga nemškega pokala, kjer je s 5:0 odpravil nižjeligaša Schwarz-Weiss Rehden, v prvem krogu bundeslige pa se bo v petek doma pomeril z Borussio M'Gladbach, vse razen zmage Bavarcev pa bi pomenilo veliko presenečenje že na uvodu nemškega prvenstva.