Napadalec je v pogovoru za televizijsko hišo ESPN povedal, da je njegovo reprezentančno poglavje z Argentino, ki je tik pred tem, da si zagotovi nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Braziliji, stvar preteklosti.

»Konec je. V povezavi z izbrano vrsto sem povedal vse, kar je bilo za povedati. Nič drugega nimam za dodati,« je razkril 29-letnik, ki vse od imenovanja Alejandra Sabella za selektorja Argentine ni več oblekel reprezentančnega dresa. »Povedal sem resnico, povedal, kar sem želel in sedaj je vsega konec. Če govorim o tej temi, se zdi, kot da prosim za novo priložnost.«

Tevez, ki je pred prihodom v Juventus odigral štiri sezone za Manchester City, se je v preteklosti zaradi svojega neprimernega obnašanja nemalokrat znašel v središču pozornosti. Najhuje je bilo pred dvema letoma, ko se je med tekmo lige prvakov proti Bayern Münchnu sprl s trenerjem Cityja Robertom Mancinijem.

»Vedno sem dejal, da se želim upokojiti pri 28. Po sporu z Mancinijem sem bil zelo blizu tega, da to tudi storim. Bil sem že pošteno utrujen. V Angliji sem preživel šest let. Nihče ne bi stavil enega centa, da mi bo to uspelo. Z Manchester Unitedom sem osvojil ligo prvakov in prvenstvo, s Cityjem, ki dolgo ni osvojil ničesar, FA pokal. Osvojil sem vse,« je povedal Tevez.

Ne glede na to, ali se je Tevez v soju luči znašel zaradi pozitivnih ali negativnih stvari, priznava, da je skozi kariero doživel že kar nekaj težkih trenutkov. »Bili so trenutki, ko sem bil zares naveličan nogometa. Želel sem ga zapustiti, a nato je s svojo ponudbo prišel Juventus, eden največjih nogometnih imen v Evropi,« je razlog za nadaljevanje svoje športne poti navedel Argentinec.