V čem bo povratna tekma drugačna od prve?

Poln Ljudski vrt nam bo dal še dodaten zagon. To bo povsem nova tekma. Apoel je tisti, ki mora loviti gol, mi pa moramo biti mirni in preudarni. Prepričan sem, da se bomo na koncu veselili.

V Nikoziji so ciprski gledalci poskrbeli za peklensko vzdušje. Kakšno bo v Ljudskem vrtu?

Na tekmi se povsem izključim. Na gostovanjih enostavno ne slišim, kaj se dogaja okrog mene in skušam dati maksimum. Ko prideš v Ljudskem vrtu na igrišče, s tribun dobiš še dodaten impulz, da zaigraš v prestavi višje. Na razprodanem stadionu enostavno ne moreš in ne smeš igrati slabo.

Koliko pritiska zaradi pomembnosti tekme čutite igralci?

Kdor igra v Mariboru, ga je že vajen. Pritisk zame pomeni le še dodaten adrenalin. Pod pritiskom smo bili v lanski sezoni, posebej pa letos pred tekmo z Birkirkaro, ko smo morali napredovati zlepa ali zgrda.

Zmaga vam prinaša izjemno veliko. V Evropi bi ostali do decembra, kar pomeni še osem mednarodnih tekem. Ali to pomeni, da boste glede na izid 1:1 zaigrali malo bolj zaprto in Apoel ogrožali iz protinapadov?

Vse bo odvisno od razmer na igrišču. Ena od možnosti je, da se Apoel pomakne v obrambo in čaka na protinapade, kar pomeni, da bi morali igrati mi. Najpomembneje je, da imamo hladno glavo, ne gleda na to, kaj se dogaja okrog nas. Ni pomemben način, kako bomo prišli do uspeha, ampak le to, da se bomo veselili. Tudi če bo izid 0:0, bom zelo zadovoljen, a zanesljivo ne bomo igrali na ta rezultat. Najpomembneje je, da bomo dovolj pametni.

Glede na prvo tekmo se znova obeta, da se bo tudi povratna tekma lovila v zvezni vrsti.

V tem elementu je ključ do uspeha. Uspešnejši bo tisti, ki bo tekaško boljši. Že v Nikoziji smo pokazali, da smo zelo dobro pripravljeni. Upam, da bomo v Ljudskem vrtu še bolj razpoloženi za igro.

Kakšno taktiko Apoela pričakujete?

Ne vem, kaj razmišlja njihov trener, niti se s tem ne obremenjujem. Lahko predvidevamo, kaj bo tekmec pripravil, a veliko pomembneje je, kako se bomo mi lotili tekme.

V katerih elementih mora biti Maribor boljši, kot je bil na prvi tekmi?

Imamo še veliko rezerv. Mi moramo prevzeti kontrolo tekme s tem, da tekmecu vsilimo našo igro številnih podaj, s čimer zadržimo žogo in smo nato lahko zelo nevarni v napadu. Imamo še nekaj skritih adutov, ki pa jih ne bom razkril. Upam, da jih bodo gledalci videli v sredo zvečer v Ljudskem vrtu.