Luiz se je pri Chelseaju v zadnjem času razvil v odličnega igralca, njegove dobre predstave pa so opazili tudi trenerji nekaterih najboljših evropskih klubov. Zanimanje zanj sta že pokazala Barcelona in PSG, sedaj pa visoko ponudbo pripravlja tudi Bayern.

Daily Mail danes poroča, da bo Bayern Chelseaju za Luiza ponudil več kot 45 milijonov evrov (40 milijonov funtov), katalonski časnik Sport pa je včeraj pisal o tem, da tudi Barcelona pripravlja novo ponudbo. Glede na pretekle odnose med Josejem Mourinhem in Guardiolo ter Barcelono bo prav zanimivo videti, če bo Portugalec pripravljen cenjenega Brazilca (poceni) odstopiti Bayernu ali Kataloncem.

Zaenkrat so Londončani odločno zavračali vse dosedanje ponudbe za Brazilca in zatrjevali, da ni naprodaj, vse bolj pa ga hvali tudi Mourinho, ki verjetno ne bo želel tik pred začetkom sezone ostati brez pomembnega igralca. »Pri njem je govora o izjemnem potencialu, res je neverjeten in zasluži si, da je vedno v igri. Zame je odličen centralni branilec,« je Portugalec pred dnevi pohvalil Luiza.