City je že nekaj časa na vsak način želel dobiti Negreda, danes pa je s Sevillo vendarle dosegel dogovor o prestopu njenega najboljšega strelca zadnje sezone, v kateri je dosegel 31 golov. Natančna višina odškodnine, ki jo bodo Angleži plačali Sevilli, še ni znana, po poročanju nekaterih tujih medijev pa bo znašala okoli 25 milijonov evrov, španski klub pa si bo v primeru uspešnih iger Negreda na Otoku lahko obetal še nekaj milijonov v obliki bonusov.

Da je prestop Negreda v City dogovorjen, so popoldan potrdili iz vodstva španskega kluba. V Sevilli bodo danes organizirali tudi poslovilno druženje z Negredom, ki je bil v zadnjem času najboljši igralec kluba, zato bodo njegovim dosedanjim soigralcem omogočili, da se od njega poslovijo, preden jutri odpotujejo na pripravljalno turnejo v Južno Ameriko. Posloviti se bo prišel tudi predsednik kluba Jose Maria del Nido.

»Zaključujemo prestop Negreda k Cityju. Če bo šlo vse po planu, se bo danes popoldan poslovil od nas. City z njim dobiva odličnega igralca, za Sevillo in Negreda pa je ta prestop velika stvar. Dočakal bo pogodbo svojega življenja,« je novinarjem povedal del Nido.

Negredo je že drugi nogometaš Seville, ki se bo v poletnem prestopnem roku preselil na Etihad, saj je pred njim k Cityju že prestopil Jesus Navas.