Prestop so potrdili tudi pri kraljevem klubu, ki si je usluge 23-letnega vezista zagotovil po plačilu njegove odkupne klavzule v višini 38 milijonov evrov. Illaramendi je z galaktiki sklenil šestletni dogovor, Realovim navijačem pa se bo po opravljenem zdravniškem pregledu predstavil v soboto na stadionu Santiago Bernabeu.

Pri španskem velikanu se nadejajo, da bo obetavni nogometaš v prihodnosti nadomestil Xabija Alonsa, ki bo novembra dopolnil 32 let, prav tako pa bo za mesto v prvi enajsterici konkuriral Nemcu Samiju Kheidiri in hrvaškemu reprezentantu Luki Modriću.

Napoli z novim vratarjem

Brazilski nogometni vratar Rafael, ki ima tudi tri nastope za reprezentanco, je sklenil pogodbo z italijanskim podprvakom Napolijem. Ta je njegovemu brazilskemu klubu Santosu plačal pet milijonov evrov odškodnine.

»Vedno sem mislil, da bom v Santosu končal kariero. Toda v zadnjem času me je vse bolj vleklo v Evropo, posebno sem si želel v klub, ki igra v ligi prvakov. Zdaj sem tu, a v Santos se še nameravam vrniti,« je dejal 23-letni vratar, za katerega se je resno zanimala tudi Roma.

Rafael je v zadnjih treh sezonah za Santos odigral 114 tekem, z njim osvojil tri naslove državnih prvakov, brazilski pokal in pokal libertadores.