Leonardo je 5. maja po tekmi med PSG in Valenciennesom (1:1) odrinil sodnika Alexandreja Castra, za kar je prejel 9-mesečno prepoved opravljanja svojega dela v pariškem klubu. PSG se je na to kazen pritožil, a neuspešno, suspenz Brazilcu pa je bil celo podaljšan še za dodatne 4 mesece.

Ker zaradi 13-mesečne kazni Leonardo celo prihajajočo sezono ne bi mogel opravljati svojega dela, se je odločil, da raje odstopi s svojega položaja.

»Leonardo nas je danes obvestil, da želi ob koncu poletnega prestopnega roka odstopiti z mesta športnega direktorja. Obžalujemo njegovo odločitev, a jo spoštujemo. Zahvaljujemo se mu za pomemben delež pri našem projektu ustvarjanja velikega evropskega kluba v Parizu, v prihodnosti pa mu želimo vse najboljše,« je v sporočilu za javnost zapisalo vodstvo PSG.

Leonardo je k PSG prišel leta 2011, ko se je v pariški prestolnici začel velik nogometni projekt. V klub je od takrat zvabil številna znana imena, denimo Javierja Pastoreja, Ezquiela Lavezzija, Zaltana Ibrahimovića, Thiaga Silvo in Davida Beckhama.