Navijačev tokrat ni bilo, je bilo kaj težje igrati?

Seveda je brez navijačev in njihove podpore težko igrati, jim pa zato to lovoriko poklanjamo. Atmosfera zagotovo ni bila enaka kot na preostalih derbijih, a tudi tisti, ki so prišli, so dokazali, da so pravi navijači. To je bila za nas velika motivacija. Vendar pa smo mi le igralci, zato ni smisla, da komentiramo odločitve navijaških skupin. Ne nazadnje pa smo znova dokazali, da smo glavni v Sloveniji.

Kako komentirate visok poraz proti Kaiserslauternu?

Čeprav nisem igral, sem bil na tekmi, zato sem videl mnoge stvari, ki jih lahko z delom spremenimo. Ko ti ne gre in si utrujen, je pač težko dati vse od sebe. Ko bomo spočiti, bomo znova pripravljeni maksimalno, zato se za tekme, ki prihajajo, sploh ne bojim.

Je Olimpija za vas še vedno poseben motiv?

Mnogi pišejo, da Olimpijo sovražim, kar pa je daleč od resnice. Ko sem igral v Ljubljani, sem dal maksimalno od sebe na vsaki tekmi. Pri Olimpiji sem bil srečen. Seveda pa so se dogajale svari, ki jih ne želim več pogrevati, mi je pa vsaka tekma, ki jo igram proti Olimpiji, dodaten motiv. Toda ni Olimpija edini nasprotnik, dokazovati se je treba proti vsakemu. Je pa res, da sem jezen, če me nekdanji navijači pljuvajo in navijajo proti meni.

Kakšen vtis je na vas naredil novi trener?

Je velik motivator. Vseskozi želi, da igramo kombinatorno, imamo žogo v svoji posesti in izkoristimo protinapade. Prezgodaj je primerjati Milaniča in Čačića, bodo pa tekme pokazale, ali smo na pravi poti. Smo profesionalci, pripravljeni na vse, je bil pa odhod Zlatka Zahovića šok za vse nas, saj njegova pozitivna energija manjka v slačilnici.

Začenja se državno prvenstvo, kako ste pripravljeni? Ali ste z mislimi že v Evropi?

Daleč od tega, da bi bili že v Evropi. Ključen je dober začetek prvenstva, ta ti vedno da krila in je potem tudi evropske tekme lažje igrati. Tudi trener nam je dal navodila, da gremo tekmo po tekmo, tako da smo imeli vse misli osredotočene na superpokal in želeli smo zmagati.

Noge so bile po napornih pripravah gotovo še zelo težke.

Res je, zdaj pa nas čaka teden počitka ali bolje rečeno treningov, ki ne bodo tako zelo fizično naporni, kot so bili zadnje tedne. Sam zadnje tri dni zaradi poškodbe gležnja nisem treniral, se pa vračam, potrebujem pa še nekaj dni, da bom spet tisti pravi.

Želite ostati v Mariboru še naprej in igrati v ligi prvakov?

Seveda vsak nogometaš sanja, da bi igral v ligi prvakov, in takšne sanje imam tudi sam. Maribor mi je dal vse, kar imam v življenju, zato mu to želim vrniti z obrestmi.