Na seznamu pričakovano ni Erazma Lorbka, ki je že pred tedni sporočil, da bo zaradi operacije obeh kolen prvenstvo izpustil, ter Sanija Bečirovića, ki je možnost nastopa že sam zavrnil.

Je pa na seznamu Beno Udrih, čigar nastop na prvenstvu je kljub temu še vedno pod vprašajem, saj še ni rešen njegov status v ligi NBA, novo pogodbo pa lahko podpiše šele od 8. julija dalje, a vodstvo KZS je ponovno zagotovilo, da bo Udrih na evropskem prvenstvu igral.

Svoj prihod že na začetek priprav pa je napovedal Jaka Blažič, ki je sprva načrtoval udeležbo na poletni ligi NBA, zaradi česar bi na priprave zamudil, sedaj pa je odhod v ZDA odpovedal zaradi manjše poškodbe, reprezentanci pa bo na voljo že od prvega dne priprav.

Maljkovićev skrčen seznam tvorijo:

-organizatorji igre: Beno Udrih, Jaka Lakovič in Goran Dragič,

-branilci: Klemen Prepelič, Jaka Blažič in Zoran Dragič,

-krila: Edo Murič, Domen Lorbek, Boštjan Nachbar in Luka Lapornik,

-krilni centri: Jure Balažič, Jaka Brodnik in Gezim Morina,

-centri: Gašper Vidmar, Uroš Slokar in Mirza Begić.

Erazem Lorbek bi bil nosilec

»To je ekipa, ki je strateško dobro sestavljena. V vsakem trenutku je treba misliti na jutri. Težko smo se odločili, a smo raje izbirali mlajše igralce. Za mojim izborom stoji strategija zmagovanja,« je seznam komentiral slovenski selektor.

»V Sloveniji se počutim zelo dobro, z igralci in s strokovno ekipo pa komaj čakamo, da se začnejo priprave. Naše vezi so že skoraj družinske. Nečesa nam septembra nihče ne bo mogel vzeti, to je borbenost, entuzijazem ..., vsaka minuta je programirana,« je še dodal Maljković.

Selektor je ob razkritju seznama še povedal, da je imel v njegovih prvotnih načrtih eno glavnih vlog Erazem Lorbek, zaradi njegove odsotnosti pa bo moral na poziciji krilnega centra kdaj zaigrati tudi Boštjan Nachbar.

Selektor je zaradi dolge klubske sezone nekaj dodatnih prostih dni odobril Boštjanu Nachbarju in Mirzi Begiću, ki se bosta pripravam v Rogaški Slatini priključila štiri dni kasneje, torej 23. julija.