Nogometaši Brazilije so v tekmi 2. kroga pokala konfederacij v domači Fortalezi premagali Mehiko z 2:0. Prvi zadetek je dosegel Neymar (11.), drugega pa v sodnikovem dodatku Jo. Brazilci so ogrevanje pred največjim nogometnim dogodkom na svetu, ki bo v tej državi potekalo čez leto dni, začeli z gladko zmago proti Japonski s 3:0, včeraj pa so bili njihovi nasprotniki Mehičani. Srednjeameriška ekipa pokala konfederacij ni začela tako dobro, po porazu proti Italiji z 1:2 jim je nadaljevanje in polfinale pravzaprav omogočala le zmaga proti gostiteljem.

V drugi tekmi skupine so evropski podprvaki Italijani v napetem dvoboju le ugnali Japonce s 4:3 (1:2). Japonci so povedli po golu Keisukeja Honde v 21. minuti, nato je na 2:0 povišal še zvezdnik Manchester Uniteda Šindži Kagava. Nato so se Italijani le prebudili. Prvič je zadel Daniele De Rossi, Atsuto Učida je prispeval avtogol, Mario Balotelli pa je Italijane popeljal v vodstvo s 3:2. V 69. minuti je izid poravnal Šindži Okazaki, zgolj štiri minute pred koncem pa je Italijane znova v vodstvo in s tem do zmage vendarle popeljal Sebastian Giovinco.

Brazilija in Italija se bosta zdaj v nadaljevanju udarili le še za vodstvo v skupini A, tekma bo na sporedu v soboto v Salvadorju.

V skupini B bosta tekmi 2. kroga na sporedu danes, večerna ob 21.00 med Španijo in Tahitijem ter nočna v Salvadorju med Nigerijo in Urugvajem.