Zanj je bilo slabše nadaljevanje sezone. V ligi prvakov je bil Dinamo drugo leto zapored nekonkurenčen, kar je ob kombinaciji slabših iger v državnem prvenstvu povzročilo njegovo zamenjavo. Ko je bil pri Dinamu, s katerim je v sezoni 2011/12 osvojil hrvaško prvenstvo in pokal, je bil ves čas tarča številnih kritik, a se je vedno znova rešil z rezultatom. Medtem ko je šef Maksimira Zdravko Mamić nekatere trenerje v preteklosti odpustil že ob malce slabših predstavah ali zaradi kakšnega banalnega razloga, je Čačića dolgo podpiral in nanj ni izvajal tako hudega pritiska. Še nekaj bi bilo dobro, če bi Čačić v Maribor prenesel iz Zagreba. Pri Dinamu je imel sloves trenerja, ki ga spremlja sreča. Večkrat je hodil po robu, a se je vedno znova rešil. Najbolj v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov proti Ludogorecu iz Bolgarije, ko je Domagoj Vida z golom v 98. minuti Zagrebčane rešil pred izpadom, Čačića pa pred izgubo službe.

Pri Dinamu (pred tem je vodil manjše hrvaške klube) je bil le leto dni. Če se bodo Zahovićevi načrti uresničili, bo pri Mariboru dlje. Športni direktor slovenskih prvakov namreč pravi, da prisega na Fergusonov slog, torej na dolgoročno sodelovanje s trenerji. Da bi se čim dlje obdržal v Ljudskem vrtu, se bo zanašal na svoj nogometni pristop, ki pravi, da temelji na napadalni igri. A dodaja, da je v ospredju vedno rezultat. V tem pogledu kakšnih bistvenih sprememb ne gre pričakovati. Vprašanje je predvsem, kako se bo Čačić znašel v novem okolju, kjer so vse kocke že zložene na svoje mesto (tudi ožji strokovni štab, ki se ne bo menjal), manjkajo le še prstni odtisi trenerja. Glede na njegovo uglajenost se zdi, da je bolj primeren za Maribor kot Dinamo, kjer nogometaši in trenerji pretrese doživljajo zelo pogosto.

Čačić se je pred prihodom v Maribor verjetno posvetoval tudi z nekdanjim trenerjem vijoličnih Ivom Šuškom, edinim tujim trenerjem, ki je bil slovenski nogometni prvak. Čačić je bil namreč Šuškov pomočnik v hrvaški mladi reprezentanci. »Ante Čačić je resen, tekmovalen trener in je odličen v taktičnem pogledu,« je o svojem kolegu nekoč dejal Ivo Šušak. Očitno bo Maribor dobil prav to, kar potrebuje – pragmatičnega trenerja, ki se bo prilagodil danim razmeram. Kako uspešen bo, bo jasno kmalu, kajti evropska sezona se začne že julija.