Arsenal bo imel po poročanju portala Goal.com letos poleti na voljo rekorden obseg sredstev za okrepitve, saj naj bi vodstvo kluba Wengerju prižgalo zeleno luč, da za nove nogometaše porabi do 100 milijonov funtov (dobrih 115 milijonov evrov), a kljub temu jim to še ne zagotavlja prihoda Rooneyja, saj je angleški reprezentant že nakazal, da ob menjavi kluba ne bo sprejel znižanja plače. To bi znala biti morda celo nepremostljiva prepreka na njegovi poti k Arsenalu, saj varčni topničarji verjetno ne bodo pripravljeni napadalcu plačevati 250 tisoč funtov (skoraj 300 tisoč evrov) na teden, kot zasluži pri Manchester Unitedu.

Za primerjavo povejmo, da najbolje plačana nogometaša Arsenala, Theo Walcot in Lukas Podolski, trenutno na teden zaslužita okoli 100 tisoč funtov. Rekorder po višini plače pri Arsenalu je bil Thierry Henry, ki je v svoji zadnji sezoni pri topničarjih na teden zaslužil 200 tisoč funtov, kar je še vedno precej manj od trenutnega zaslužka Rooneyja.

Rooney je prek svojih zastopnikov Arsenalu sporočil, da bi bil pripravljen prestopiti k njim, saj Londončani redno nastopajo v ligi prvakov, v moštvu pa imajo kar nekaj angleških reprezentantov. Arsenal bo zato v prihodnjih dneh Rooneyju pripravil ponudbo, ki bi mu ob dodatnih bonusih, vezanih na dosežke, zaslužku od trženja njegovega imena ter bonusu ob podpisu pogodbe prineslo podoben prihodek, kot ga dobiva pri Unitedu, kar naj bi strani pripeljalo blizu dogovora.

A ostaja tudi nerešeno vprašanje glede njegove odškodnine. Arsenal je po poročanju portala Goal.com pripravljen Unitedu odšteti do 25 milijonov funtov (skoraj 30 milijonov evrov), kar pa najverjetneje ne bo zadovoljilo vodstva rdečih vragov, saj je Rooney v nogometnih krogih ocenjen na 50 do 60 milijonov evrov.

Če bodo topničarji preveč neodločni in pri denarju preveč varčni, pa jih bi utegnil kmalu prehiteti kateri od bogatih konkurentov, saj je znano, da se za Rooneyja zanimata tudi Chelsea in PSG.