Nemčija je na Floridi zaigrala v rezervni zasedbi, saj v moštvu selektorja Joachima Löwa ni bilo rštevilnih eprezentantov, ki prihajajo iz obeh finalistov letošnje lige prvakov, Borussie in Bayerna, manjkala pa sta tudi člana madridskega Reala, Sami Khedira in Mesut Özil. Kljub temu so Nemci včeraj zabili štiri gole in pokazali, da imajo zelo širok nabor igralcev, ki lahko kandidirajo za nastop v dresu z državnim grbom.

»Elf« je včeraj vse dvome o zmagovalcu rešil že povsem na začetku tekme, saj je Lukas Podolski zadel že v 6. sekundi tekme! V 4. minuti je bilo že 2:0, ko je zadel Lars Bender. Oba strelca sta kmalu dosegla vsak še po en zadetek in v 24. minuti je na semaforju pisalo 4:0.

V nadaljevanju tekme so Nemci popustili in dovolili Ekvadorcem, da so z dvema zadetkoma ublažili poraz. V 45. minuti je zadel »rdeči vrag« Valencia, končni izid pa je v 84. minuti postavil Ayovi.

Podolski je z dvema zadetkoma, sedaj jih ima 46, na večni listi strelcev nemške reprezentance na petem mestu prehitel Karl-Heinzeja Rummeniggeja (45), le gol pred napadalcem Arsenala pa sta Rudi Völler in Jürgen Klinsman, ki sta zadela 47-krat. Daleč pred vsemi sta Gerd Müller (68) in Miroslav Klose (67).

Tudi Belgijci do zmage s 4:2

V Clevelandu pa sta prijateljsko tekmo odigrali reprezentanci ZDA in Belgije, zmage z enakim izidom kot prej Nemci pa so se tudi na tej tekmi veselili Evropejci.

Za Belgijce so zadeli Benteke dvakrat ter Mirallas in Fellaini, za domačo izbrano vrsto pa sta bila uspešna Cameron in Dempsey z bele točke.