Potem ko je FC Barcelona že naredila prvi drag in odmeven nakup - za naslednjih pet sezon je v svoje vrste zvabila brazilskega zvezdnika Neymarja, so v nakupe krenili tudi ostali bogati evropski klubi.

Cezary Kucharski je za poljsko televizijsko postajo dejal, da bo njegov varovanec Robert Lewandowski kariero nadaljeval pri Bayernu iz Münchna. "Sicer nismo še nič podpisali, a odločitev je sprejeta. V nekaj tednih bo vse znano," je dejal manager in dodal: "Čeprav je Robert zelo zadovoljen v Dortmundu, se nam je ponudila možnost za prestop in smo jo sprejeli."

Iz Bayerna pa so danes prek športnega direktorja Matthiasa Sammerja zanikali možnost, da bi poleti prodali Arjena Robbena, ki so ga mnogi zaradi prihoda Pepa Guardiole že prekrižali.

Angleški mediji danes poročajo, da je Real Madrid dal uradno ponudbo za Luisa Suareza. Španci Liverpoolu ponujajo 47 milijonov evrov, hkrati pa se je Real že sestal z njegovim managerjem Pereom Guardiolo, bratom Pepa Guardiole. Suarez je eden najbolj kontroverznih nogometašev na Otoku. Sicer izvrstni napadalec, a znan tudi po hudih izpadih; pred kratkim je bil kaznovan z desetimi tekmami prepovedi igranja, ker je ugriznil nasprotnega igralca Branislava Ivanovića. Poleg Suareza kraljevi klub z Otoka želi na Santiago Bernabeu pripeljati tudi Garetha Balea, a na tem področju ga verjetno čakajo še mučna pogajanja s Tottenhamom.

Okrepil se bo tudi italijanski prvak Juventus. Po odhodu Alessandra del Piera še vedno išče pravega igralca, ki bo nosil dres s številko deset. Sedaj ga očitno ponujajo reprezentantu Črne gore Stevanu Jovetiću, ki si trenutno kruh služi pri Fiorentini. Zanj je Juve pripravljen odšteti 18 milijonov evrov ter v Firence poslati še dva svoja nogometaša.